Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 20 Νοεμβρίου 2017 13:56

"Μία άποψη για την οδό Μητροπόλεως"

print
email
"Μία άποψη για την οδό Μητροπόλεως"

Της Συρμούλας Τζήμα - Τόπη

Αναγνωρίζω ότι δεν είναι ευγενικό και σύνηθες, το να τοποθετείται κάποιος πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα του επισήμως.  Όμως υπάρχει  μ ία  ανεξήγητη πίεση για άμεση διεκπεραίωση ενός θέματος που χρόνια βρισκόταν σε αδράνεια. Εάν ληφθούν αποφάσεις σε βάρος της πόλης και των πολιτών , ίσως κάποιοι αύριο και όχι αδικαιολόγητα να  μας θεωρήσουν συμμετόχους στην αρνητική εξέλιξη δια της σιωπής μας. Επιλέγω λοιπόν την δημόσια κατάθεση της άποψης μου, ζητώντας συγνώμη για την μη τήρηση του τυπικού.    

Θεωρώ ότι οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε κάποια θέματα, ώστε ο δημόσιος διάλογος να γίνει στη βάση πραγματικών δεδομένων και το αποτέλεσμα αυτό να έχει το στοιχείο της λογικής διερεύνησης της ωφελιμότητας της πόλης. Η Μητροπόλεως οφείλει κατά την απαίτηση της κοινής λογικής των πολιτών και της πολιτείας να ικανοποιεί  δύο βασικές προϋποθέσεις. Να είναι αφενός διπλής κυκλοφορίας για προφανείς λόγους και αφετέρου να αναδεικνύει  την αρχαία Ρωμαϊκή Οδό. Σήμερα ικανοποιείται κατά κύριο λόγο η μία προϋπόθεση της αμφιδρόμησης. Λύση, όπως αυτή που προτάθηκε από τον μελετητή, να ικανοποιηθεί η δεύτερη, δηλαδή η ανάδειξη μόνο της Ρωμαϊκής οδού, σε βάρος της πρώτης, είναι βεβαίως ελλιπής και προφανώς επιπόλαιη.

Η μελέτη θα πρέπει διατηρώντας την αμφιδρόμηση να αναδεικνύει και  τις αρχαιότητες. Αυτή είναι η εργασία, η ευρηματικότητα και η χρήση της ιδιαίτερης γνώσης ενός μελετητή αξιόλογου. Προκαλεί όμως απορία, η θολή θέση της απερχόμενης Δημοτικής αρχής, που δεν απαιτεί από τον μελετητή το αυτονόητο. 

«  Ου δύνασαι δυσίν κυρίοις υπηρετείν». Υπάρχει από τη μια το συμφέρον της Πόλης, των πολιτών, των επαγγελματιών που επιθυμούν σωρευτικά την εκπλήρωση και  των δύο προϋποθέσεων και από την άλλη το συμφέρον του κάθε μελετητή που προφανώς λογικά επιθυμεί απλώς να εισπράξει το συμφωνηθέν αντίτιμο.  Με την ευκαιρία, ο Δήμος μας δεν είχε αναμφισβήτητα αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό που θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί και να ασχοληθεί αποτελεσματικά με το θέμα; Η δεύτερη ειλικρινής απορία είναι γιατί τόσο εσπευσμένα έρχεται ένα θέμα που χρόνια τώρα σέρνεται νωχελικά ; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθει ο πολίτης από υπεύθυνα  χείλη ή θα αφεθούν οι φήμες ελεύθερες να τρώσουν το ήδη τρωθέν αξιόπιστο του αυτοδιοικητικού κόσμου;

Προτείνω τέλος η νέα Δημοτική Κοινότητα Βέροιας ως εκλεγμένο όργανο να συνεδριάσει ατύπως εκφράζοντας άποψη για το θέμα και θα είναι βεβαίως στη διακριτική ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής , που τυπικά έχει ακόμα την ευθύνη, να λάβει υπόψη της την θέση στα πλαίσια της ουσιαστικής έκφρασης της Δημοκρατίας. 

 

*Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας

Βασανιστήρια γλέντια
Προηγούμενο άρθρο
Βασανιστήρια γλέντια
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον"
Επόμενο άρθρο
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον"
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΔΒΔ 6-7 μποφόρ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 0 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-7 μποφόρ

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 11 °C
Άνεμος ΝΔ 0-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com