Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 20 Νοεμβρίου 2017 13:56

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον"

print
email
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον"

Του Κων/νου Ηλιάδη

Έχοντας γράψει για διάφορους χώρους ενόψει των πολιτικών εξελίξεων, δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή να σχολιάσουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την καθοριστική πλέον ύπαρξη του και επιρροή του στη διαμόρφωση της καθημερινοτητας. Μεσα στον γενικότερο χαμό των συζητήσεων και των αναλύσεων, θεωρώ πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, και το "δεν είσαι ούτε όσο κάλος, ούτε όσο κακός λένε" ταιριάζει απολυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε αναμφίβολα μια ιστορική νίκη, μιας και δεν έχει ξανακερδίσει κόμμα της Αριστεράς και πόσο μάλλον που τα τελευταία χρόνια είχε ποσοστά πάρα πολύ μικρά Η συγκεκριμένη νίκη του πάντως, πέραν ψυχολογικού πλεονεκτήματος έναντι της ΝΔ, το μόνο καθαρό πολιτικό όφελος ήταν ο ένας παραπάνω από τη ΝΔ και οι έξι συνολικά βουλευτές που εξέλεξε. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι ξεκάθαρα οι δήμοι και κυρίως οι 2 περιφέρειες που κέρδισε, ιδιαίτερα αυτή της Αττικής, οπού θα κληθεί να διαχειριστεί, να διοικήσει και να αναλάβει ευθύνες για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Οι κυβερνητικές φωνές και το "μιντιακό" περιβάλλον άσκησαν τρομερή αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση, με την υπερβολή να χτυπάει κόκκινο και τον κόσμο να αδυνατεί να καταρτισθεί σε μια πολιτική κουλτούρα πέρα και χωρίς τα καθιερωμένα κανάλια και τους εύκολους εκβιασμούς. Ακούμε συνέχεια το χειρότερο επιχείρημα όλων, αυτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το παλιό, εκείνο που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση να μοιάζει "αστείο" ειδικά όταν ακούγεται από τους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της κατρακύλας. Το τι λέει κάποιος πρέπει να συμβαδίζει και με το πολιτικό του παρελθόν, μα σίγουρα πρέπει να ξεχωρίζουμε που ισχύει τι.

Από την πλευρά του βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρα ακόμα σε θέση να κυβερνήσει και αυτό γίνεται εύκολα αισθητό με το ότι δυο χρόνια τώρα, ναι μεν κατόρθωσε να παγιώσει μια καλή βάση κόσμου, αλλά ο κόσμος αυτός δεν πιστεύει και δεν στηρίζει με πάθος αυτό που ψηφίζει. Να είστε σίγουροι πως αν όντως κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση, τότε πραγματικά με το εντιμο,απεναντι στους αντιπάλους του,παρελθον θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα με ισχυρά ποσοστά κυβερνητικότητας με αυτοδυναμία μάλιστα. Αλλά ο κόσμος δεν θα περιμένει για πολύ, δίνει την ευκαιρία του τώρα, και με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές όποτε και αν γίνουν, περιμένουν να δουν αν θα ωριμάσει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδάλλως και αυτή θα εξανεμιστεί όσο γρήγορα ενισχύθηκε και προσωπικά ανυσηχώ με τις υπάρχουσες δυνάμεις ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποκτήσει ρεύμα. Είναι και ένα ανάχωμα, να πούμε την αλήθεια, απέναντι σε ακραίες ναζιστικές νοοτροπίες που ψάχνουν να τραφούν από την σκληρότητα της καθημερινότητας.

Τέλος πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για μάζωξη του αποκαλούμενου "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, λες και θα μπορούσε κανείς να πάρει τέτοια ποσοστά χωρίς να βρει ψήφους κάποιου αλλού  ή το ότι μαζεύει πρώην ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ το κάνει γιατί εφαρμόζει την ίδια πολιτική. Για μένα όμως το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό, αλλά τα παλαιοκομματικά στελέχη, αυτά που καθημερινά αποδεικνύονται ανίκανα να διαχειριστούν την διεύρυνση του χώρου, θεωρούν ότι δικαιούνται πλέον αυτοί την παρουσία στην πρώτη γραμμή με περίσσια ιδιοτέλεια δυσανάλογη της φιλοσοφίας της Αριστεράς και
συμπεριφέρονται ακόμα σαν να το κόμμα να είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας όπως ήταν στο παρελθόν.

Συμπερασματικά ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να μαζέψει τις διαμαρτυρίες των προηγούμενων ετών, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να διαμορφώσει μια πρόταση διακυβέρνησης κάτι που ακόμα δεν τα έχει καταφέρει πλήρως. Η συνθηματολογία στην οποία καταφεύγει πολλές φορές τον εκθέτει, ενώ σε συνδυασμό με τα "ανελέητα" πυρά παντός τύπου που δέχεται κάνουν το έργο του δύσκολο. Ήρθε η ώρα όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία, ο "μικρός πρωθυπουργός", όπως αποκαλείται ο Περιφερειάρχης Αττικής, ανήκει πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση και οι θέσεις ευθύνης είναι η καλύτερη δυνατή ευκαιρία το κόμμα να κάνει το βήμα παραπάνω, ένα άλμα θα τολμούσα να πω, αν γίνει θα γίνει για το κάλο ολων!! Αν όμως αποτύχει, τους περιμένουν τόσοι πολλοί, που θα κάνουν την αποτυχία εκκωφαντική και δυστυχώς θα τους ξεχάσουμε πολύ γρήγορα απ όσο ξεχνάμε(αν είμαστε σε αυτή τη διαδικασία) μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ήρθε η ώρα επιτέλους όλοι να κρίνουμε επί έργων και όχι επί θεωριών.

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΔΒΔ 6-7 μποφόρ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 0 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-7 μποφόρ

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 11 °C
Άνεμος ΝΔ 0-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com