Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Παρ 15 Νοεμβρίου 2019 09:43

Αυτοί έκαψαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού ρίχνει ευθύνες ο Τσίπρας

print
email
Αυτοί έκαψαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού ρίχνει ευθύνες ο Τσίπρας

Μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει οι συγκρούσεις και οι έριδες μεταξύ των ομάδων και των διαφορετικών τάσεων του κυβερνώντος κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να κρατήσει «ζωντανό» το κόμμα του στις εθνικές εκλογές, καθώς είναι πολύ δύσκολο να μειώσει, τουλάχιστον κατά πολύ, τη διαφορά των 9,5 περίπου μονάδων των ευρωεκλογών.

Από τη μία. οι 53 του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήδη έχουν ξεκινήσει τις μεταξύ τους συναντήσεις για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να χαράξουν τη δική τους πορεία και στρατηγική για τις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι 53 κατηγορούν για τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, το στενό περιβάλλον του Τσίπρα, αλλά και τον ίδιο, εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός δεν βλέπει την πραγματικότητα και τα προβλήματα του κόσμου, αφού επηρεάζεται από την καμαρίλα που έχει ο ίδιος δημιουργήσει με αποτέλεσμα να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Επίσης, όπως είναι λογικό, την πιο σκληρή κριτική δέχονται τα πρόσωπα του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η ομάδα του, ο Θανάσης Καρτερός, όπως και ο Χριστόφορος Βερναδάκης, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει λίγο πριν τις 7 το απόγευμα των εκλογών ότι, η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία δεν ξεπερνά τις 3 μονάδες. Παράλληλα, στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται και ο Νίκος Παππάς κυρίως για το σκάνδαλο με τον Πετσίτη αλλά και για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατηγορεί για την ήττα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφού τον κατηγορεί ότι έχει ακολουθήσει μία πολιτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης με αποτέλεσμα τη φτωχοποίησή της.

Σαφώς, την… τιμητική του έχει και ο Παύλος Πολάκης, λόγω των γνωστών, απαράδεκτων συμπεριφορών του, οι οποίες θεωρείται ότι έπαιξαν ρόλο κι αυτές για την απομάκρυνση του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ξένος παράγοντας

Εδώ βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι, ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας για τη στάση και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα, μέχρι τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, είναι και οι…οδηγίες που θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας από τον ξένο παράγοντα. Κάτι άλλωστε που εδώ και πολύ καιρό τονίζουμε από το Crashonline.

Τα μηνύματα που έρχονται από τη Γερμανία δεν είναι και τόσο καλά, καθώς απ΄ ό,τι φαίνεται, οι Γερμανοί αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν, ενώ όσον αφορά στις αγορές, δείχνουν να είναι ευχαριστημένες από το εκλογικό αποτέλεσμα και την καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ελπίζουν σε μια πολιτική πιο ανοικτή σε επενδύσεις, αλλά και σε «λιγότερο» κράτος.

Πάντως, το σίγουρο είναι, πως ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, το παιχνίδι έχει χαθεί. Η αλαζονεία και τα συνεχή ψέμματα, είναι κάτι που ο λαός πάντοτε τιμωρεί, αφού δεν είναι και τόσο αφελής, όσο θέλουν πολλοί να πιστεύουν. Ο κόσμος καταλαβαίνει περισσότερα από όσα δείχνει και εκφράζει και αυτό φάνηκε τρανώς στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση…

Νίκος Αναστασίου

Crashonline.gr

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com