Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020

Διεύθυνση: Κεντρικής 194, Βέροια | τηλ. & fax: 23310 72236 | Κιν.: 6947 376.508 | e-mail: stifaka.news@gmail.com

Στη Φάκα - Ειδήσεις από Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα
advertisement

Εμβασμα – μυστήριο από Βενεζουέλα στην Ελλάδα: Σε ποιον πήγαιναν τα 4 εκατ.

Εμβασμα – μυστήριο από Βενεζουέλα στην Ελλάδα: Σε ποιον πήγαιναν τα 4 εκατ.

Μυστήριο αποτελεί για την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, έμβασμα 4 εκατ. ευρώ που έφθασε από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα.

Το ποσό αυτό παραδόθηκε σε ελληνική επιχείρηση με αναφερόμενη αιτιολογία την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου και άλλα έργα σε γήπεδο μπέιζμπολ στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το in.gr, υπάρχουν ωστόσο υπόνοιες ότι μπορεί να αφορά τη διεθνή μεθόδευση της κυβέρνησης Μαδούρο, όπως έχει ήδη αναδειχθεί, να στέλνει μεγάλα κεφάλαια στην Ευρώπη μέσω άσχετων εταιρειών για να μη γίνονται αντιληπτά. Ηδη υπάρχουν σχετικά δείγματα με τον εντοπισμό ύποπτων κεφαλαίων από τη Βενεζουέλα στη Βουλγαρία, σε μία περίπτωση μάλιστα υπάρχει και έμμεση εμπλοκή έλληνα ιδιώτη.

Οπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής», τους τελευταίους μήνες η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος έχει δεχθεί αναφορές ότι μέσω ελληνικών τραπεζών επιχειρήθηκε να μεταφερθεί (την περίοδο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2018) το προαναφερόμενο ποσό από τη Βενεζουέλα προς εταιρεία με μεταλλικές κατασκευές στο Κερατσίνι που έχει σχετική δραστηριότητα και στη Δυτική Ελλάδα.

Η ελληνική εταιρεία

Η συγκεκριμένη μετακίνηση κεφαλαίων σε ελληνική εταιρεία, μικρού βεληνεκούς, για σιδηροκατασκευές στη Βενεζουέλα, φάνηκε παράδοξη στους ερευνητές της Αρχής αφού προφανώς είναι τελείως ασύμφορη και μη εφαρμόσιμη για σειρά λόγων. Σημειώνεται ότι πράγματι υπάρχει από την περίοδο 2015-2016 σχέδιο κατασκευής στο Καράκας γηπέδου μπέιζμπολ χωρητικότητας 36.500 ατόμων με το όνομα «La Rinconada», όμως πουθενά δεν έχει καταγραφεί εμπλοκή ελληνικής εταιρείας στην κατασκευή τμήματός του.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν επειδή η εν λόγω ελληνική μονοπρόσωπη εταιρεία εμφανίζεται να δημιουργείται μόλις τον Μάρτιο του 2018, με αρχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ, ενώ μέχρι προ μερικών ημερών φαίνεται να δηλώνει ότι εξειδικεύεται μόνο στην κατασκευή και συντήρηση ανελκυστήρων. Τον Μάιο του 2019, δηλαδή αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη του έργου στη Βενεζουέλα, εμφανίστηκε να έχει δυνατότητες κατασκευαστικών έργων, ενώ η έδρα της στο Κερατσίνι είναι ένα μικρό ισόγειο γραφείο λίγων τετραγωνικών μέτρων.

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com