Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020

Διεύθυνση: Κεντρικής 194, Βέροια | τηλ. & fax: 23310 72236 | Κιν.: 6947 376.508 | e-mail: stifaka.news@gmail.com

Στη Φάκα - Ειδήσεις από Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα
advertisement

Πέτσας: Τα νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Πέτσας: Τα νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του “Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων εντός του Ιουνίου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Στο νέο κύκλο θα προστεθεί και το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, έτσι ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ".
 

"Σημειώνεται ακόμη ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχουμε ανακοινώσει ΤΕΠΙΧ ΙΙ και ταμείο εγγυοδοσίας, προστίθεται και ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου:
 

- Για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 350 εκατ. ευρώ, και
- για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, δρομολογούνται τρία νέα προγράμματα:

 

- Το πρώτο, ύψους 40 εκατ. ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.
 

- Το δεύτερο, ύψους 32 εκατ. ευρώ, αφορά στην ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.
 

- Και το τρίτο, ύψους 20 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης",πρόσθεσε.

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com