Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τετ 20 Ιουνίου 2018 06:29
 

Ιταλία: Διατηρείται η μετεκλογική αβεβαιότητα

print
email
Ιταλία: Διατηρείται η μετεκλογική αβεβαιότητα

Άκαρπος απέβη και ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων του Ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα με τα κόμματα.

Είναι σαφές ότι το τέλμα -όπως χαρακτήρισε τη φάση αυτή ο ίδιος ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα- πρέπει να ξεπερασθεί. Η λύση στην οποία γίνεται συχνή αναφορά είναι μια συμμαχία της ξενοφοβικής Λέγκας με τα Πέντε Αστέρια. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όμως, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Οι «πεντάστεροι» από την πλευρά τους χαρακτήρισαν τον Ιταλό μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργό ως «το απόλυτο κακό».

Σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά η Λέγκα κυβερνά μαζί με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Αν ο επικεφαλής της Λέγκας Ματτέο Σαλβίνι αποφασίσει να δεχθεί την πρόταση των Πέντε Αστέρων για σύσταση εθνικής κυβέρνησης, οι τοπικές συμμαχίες με τον πρώην «Καβαλιέρε» θα διαλυθούν. Μέχρι τώρα οι δυο αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις που κέρδισαν τις εκλογές της 4ης Μαρτίου φάνηκαν πρόθυμες να συνεργασθούν μόνον για την εκλογή των προέδρων και των αντιπροέδρων του νέου κοινοβουλίου.

Η κεντροαριστερά απορρίπτει κάθε συνεργασία

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα προς το παρόν απορρίπτει κάθε δυνατότητα συνεργασίας. Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως φαίνεται, ελπίζει να αποτύχουν όλες οι άλλες προσπάθειες και να συσταθεί τελικά μια κυβέρνηση «ευρύτατης συμμετοχής».

O ιταλός πρόεδρος φέρεται να είναι πολύ ενοχλημένος από την καθυστέρηση που σημειώνεται. Δεν είναι τυχαίο το ότι έκανε αναφορά στην ανάγκη να δημιουργηθεί κυβέρνηση με πλήρεις εξουσίες, δεδομένων και των τελευταίων εξελίξεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σε κάθε περίπτωση ο Σέρτζιο Ματταρέλλα έχει μέχρι την Πρωτομαγιά περιθώριο να προκηρύξει νέες εκλογές για τα τέλη Ιουνίου.

Στα τελευταία γκάλοπ της εταιρίας Index Research για την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, τα Πέντε Αστέρια συγκεντρώνουν το 34,1% και η Λέγκα το 22,9%. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ξεπερνά το 18,3%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι παραμένει καθηλωμένη στο 11,8%.

Αύριο οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι αντίστοιχα, είναι πιθανό να συναντηθούν σε μεγάλη έκθεση και φεστιβάλ κρασιού στη Βερόνα. Εκεί πιθανολογείται ότι μπορεί να αρχίσει μια κάποια διαπραγμάτευση.

Πηγή: Deutsche Welle

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com