Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τρί 22 Ιανουαρίου 2019 06:46

Πρόκληση Αλβανικών ΜΜΕ: «Τα Σύνορά Μας Ξεκινούν Από Την Πρέβεζα»

print
email
Πρόκληση Αλβανικών ΜΜΕ: «Τα Σύνορά Μας Ξεκινούν Από Την Πρέβεζα»

Μια σειρά προκλητικών δημοσιευμάτων των αλβανικών μέσων ενημέρωσης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα αλβανικά δημοσιεύματα, διακρινόμενα από ένα αχαλίνωτο αλβανικό εθνικισμό και αλυτρωτισμό, αποκαλούν την Ελλάδα «έθνος υβριδικό» ενώ κάνουν λόγο ευθαρσώς για «απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς που βρίσκονται υπο ελληνική κατοχή.»!

Το αλβανικό κόμμα «Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar»- «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», καταφέρεται κατά των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και του ελληνικού κράτους, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το μέλλον του ελληνικού υβριδικού κράτους σχετίζεται με τη δίκαιη επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων και την απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή της στον κορμό της Αλβανίας», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν τολμά να απειλήσει ,αλλιώς θα αντιμετωπίσει ενωμένο το αλβανικό έθνος που δεν γνωρίζει άλλα όρια, εκτός από εκείνα της Εθνικής Συνέλευσης του Αυλώνα της 28ης Νοεμβρίου 1912, που ξεκινούν από την Πρέβεζα και ανεβαίνουν βόρεια κοντά στη (σερβική) Νις και καταλήγουν προς τα μέσα του Μαυροβουνίου.

Επίσης, η άρνηση του αρχηγού του εχθρικού ελληνικού κράτους της ύπαρξης του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων είναι ισοδύναμη με την άρνηση του Ολοκαυτώματος», σημειώνει το αλβανικό κείμενο που υπογράφεται: Ταχίρ Βελίου, προέδρου του Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας.

Αντίδραση και από απογόνους των εγκληματιών Αλβανοτσάμηδων

Επιθέσεις έγιναν και από τον συγγραφέα Αλβανοτσάμη Άρμπεν Λάλα, με κείμενά του, σε αλβανικές ιστοσελίδες της Αλβανίας, αλλά να σημειωθεί και των Σκοπίων:

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιούσε πάντοτε συναντήσεις και υποστήριζε τα εξτρεμιστικά στοιχεία του ελληνικού εθνικισμού με την προσάρτηση της νοτίου Αλβανίας.

Πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με μία από τις ηγέτιδες των αλυτρωτικών ενώσεων όπως είναι η Ηλέκτρα Κίκη, πρώην υποψήφια βουλευτής στην Αλβανία με το κόμμα του Βαγγέλη Ντούλε ΚΕΑΔ – PBDNJ.

Η Ηλέκτρα Κίκη επαγγελλόμενη δικηγόρος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις από 2004 με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και απολαμβάνει την υποστήριξη των αντι-αλβανικών δραστηριοτήτων. Μερικές φορές η Ηλέκτρα Κίκη είχε οργανώσει διαμαρτυρίες για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας με την ελληνική αυτονομία.

Για τον αναγνώστη παρουσιάζουμε ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες για τον αλυτρωτισμό και την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, καθώς και του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν χρειάζεται να τις σχολιάσουμε», γράφει ο Arben LLALLA.

Οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας:

Ο ΠτΔ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην 1η Στρατιά και το ΑΤΑ είχε πει για το ανύπαρκτο θέμα των περιουσιών των τσάμηδων:

«Τα ίδια ισχύουν και για την γείτονα Αλβανία, τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση (…) Όπως επίσης προϋποθέτει και σεβασμό της ίδιας της Ιστορίας και αποφυγή παραχάραξής της.

Διαμηνύουμε -και το έχουμε πει σε όλους του τόνους- ότι όσο υπάρχουν όχι μόνον ανιστόρητες αλλά προκλητικές τάσεις της Αλβανίας σχετικά με το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς, από εκεί και πέρα δεν είναι νοητό να συζητάμε.

Γιατί και μόνο η ανακίνηση αυτού του θέματος, φανερώνει έλλειψη οποιασδήποτε καλής θέλησης από την πλευρά της Αλβανίας για είσοδο και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αδιανόητο για την ηγεσία της Αλβανίας, αυτή την στιγμή, να θέτει θέμα Τσαμουριάς.

Πέραν του ότι το ζήτημα αυτό είναι ανύπαρκτο, καλύτερα να μην θυμίζει η Αλβανία τι σημαίνει η ιστορία των επονομαζόμενων Τσάμηδων κατά την διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας και στην Ελλάδα, αν θέλει να έχει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική.

Λυπάμαι που είμαι τόσο οξύς, αλλά τέτοιες μέρες, που γιορτάζουμε και το θέμα του Ολοκαυτώματος, να τολμάει να μιλάει για Τσάμηδες; Καλύτερα να μην θυμόμαστε την Ιστορία εκείνων, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως Τσάμηδες στον Ελληνικό Χώρο. Λυπάμαι για την φόρτιση, αλλά ο σεβασμός της Ιστορίας είναι η βάση -η διεθνής βάση- της Φιλίας και της καλής Γειτονίας.»

Τι λένε οι απόγονοι και οι συγγενείς των θυμάτων των τσάμηδων

Την δική τους απάντηση δίνουν οι απόγονοι των θυμάτων των Τσάμηδων, στις συνεχόμενες προκλήσεις των Αλβανών και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που ζητά επίσημα την διεκδίκηση περιουσιακών δικαιωμάτων από τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, με την ίδρυση του συλλόγου θυμάτων Τσάμηδων.

Κυριότερα όμως η απάντησή τους αφορά τα πρωτοφανή εγκλήματα που διέπραξαν οι Τσάμηδες εναντίον των Ελλήνων κατά την περίοδο της κατοχής, εγκλήματα τα οποία έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητα.

 

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 3 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com