Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τρί 16 Οκτωβρίου 2018 14:51
 

"Παράθυρο" για μειώσεις της φορολογίας από την Παπανάτσιου

print
email
"Παράθυρο" για μειώσεις της φορολογίας από την Παπανάτσιου

 

"Όσο διευρύνεται η φορολογητέα βάση, τόσο θα μπορούμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές" τόνισε η Κατερίνα Παπανάτσιου από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης, στην Κομοτηνή.

Η υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε μάλιστα, ότι ήδη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπονται μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα και της ακίνητης περιουσίας από το 2019.

«Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της απόκρυψης εισοδημάτων και την βελτίωση των μηχανισμών συλλογής εσόδων, δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο για την μείωση της φορολογίας» τόνισε η κα Παπανάτσιου.

Η ίδια έκανε αναφορά και στο κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί στο τέλος του χρόνου σε όσους το έχουν ανάγκη, λέγοντας ότι "θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην αγορά".

 

Η κα Παπανάτσιου μίλησε για την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής, που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, τόσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όσο και για τη διευκόλυνση των πολιτών στις σχέσεις τους με τις φορολογικές αρχές και σημείωσε ότι από αυτή την άποψη η Ελλάδα είναι πιο μπροστά από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του συστήματος Taxis, έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να μην χρειάζεται να επισκέπτονται τις ΔΟΥ.

Επίσης, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα συνεισφέρει σημαντικά στον περιορισμό της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

 

Για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, το υπουργείο Οικονομικών έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και θα κάνει το καλύτερο δυνατό, δήλωσε η κ. Παπανάτσιου. Πιο συγκεκριμένα:

 

-Ο εκσυγχρονισμός των τελωνείων θα ξεκινήσει από το τελωνείο στους Κήπους του έβρου.

-Το υπουργείο θα φροντίσει να εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις της περιοχής, σε σύγκριση με γειτονικές χώρες. Όπως είπε, στο 80% των επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητες τους σε γειτονικές χώρες, η μεταφορά αυτή είναι εικονική και δημιουργεί καταχρηστικές πρακτικές, που πρέπει να αντιμετωπιστούν επειδή προκαλούν προβλήματα στα δημόσια έσοδα και στον ανταγωνισμό.

 

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στο θέμα των φορολογικών παραδείσων, με αφορμή και τις αποκαλύψεις για τα paradise papers. Τόνισε πως οι παγκόσμιες ελίτ κρύβουν τον πλούτο τους και φοροδιαφεύγουν με αυτόν τον τρόπο. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή κοινότητα να πάψουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και να πάρουν πιο αποτελεσματικά μέτρα για το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων.

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 23 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com