Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Κυρ 15 Δεκεμβρίου 2019 21:32

«Βουλιάζει» η ελληνική οικονομία

print
email
«Βουλιάζει» η ελληνική οικονομία

Νέο «καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία, αυτή τη φορά από το Economist. Οι συνεχείς προειδοποιήσεις για την οικονομία από ξένους φορείς και οίκους έχει προκαλέσεις πανικό στην κυβέρνηση, καθώς αυτή παρακολουθεί ανήμπορη την κατάρρευσή της.

Η πολιτική αστάθεια αποτελεί βαρόμετρο για την ελληνική οικονομία και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί.

Έκθεση του Economist Intelligence Unit αναφέρει ότι “Η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, ένα είδος μεταμνημονιακής επιτήρησης θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 27 Φεβρουαρίου. Η έκθεση θα επικεντρωθεί στην πρόοδο σχετικά με την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, τη μισθολογική αύξηση, την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών”.

«Τα πορίσματα της έκθεσης θα χρησιμοποιηθούν για ενημέρωση στη συνεδρίαση του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου, όπου θα αποφασισθεί εάν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν όταν η Ελλάδα εξήλθε από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018. Οι επενδυτές ενδέχεται να εκλάβουν την έκθεση ως αξιολόγηση της φερεγγυότητας της Ελλάδας. Παρά τη σημασία της έκθεσης, η κυβέρνηση έχει πράξει ελάχιστα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα πολιτικής που συμφωνήθηκαν με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας. Εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής αστάθειας, έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εγκριθεί.

Η εγχώρια πολιτική αστάθεια θα παραμείνει έντονη μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων γενικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, αλλά πιθανότατα να διεξαχθούν νωρίτερα, ενδεχομένως τον Μάιο, σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές. Η εξωτερική οικονομική και χρηματοπιστωτική μεταβλητότητα θα περιορίσει επίσης την ικανότητα της κυβέρνησης να έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τα βασικά ζητήματα στα οποία ενδέχεται να αναφερθούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές στην έκθεση είναι η καθυστερημένη εφαρμογή μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση των υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων, των επιπτώσεων της αυξανόμενης μισθολογικής πίεσης στην ανταγωνιστικότητα και σε διάφορες πτυχές των δημόσιων οικονομικών».

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com