Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Διεύθυνση: Κεντρικής 194, Βέροια | τηλ. & fax: 23310 72236 | Κιν.: 6947 376.508 | e-mail: stifaka.news@gmail.com

Στη Φάκα - Ειδήσεις από Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα
advertisement

Ψυχρολουσία από τις αγορές στο διάγγελμα Τσίπρα: Βουτιά στο Χρηματιστήριο – Στο «κόκκινο» δύο τράπεζες

Ψυχρολουσία από τις αγορές στο διάγγελμα Τσίπρα: Βουτιά στο Χρηματιστήριο – Στο «κόκκινο» δύο τράπεζες

"Παγώνει" η έκδοση 10ετούς ομολόγου - Εκτός QE - H τρόικα ξανά στην Αθήνα

Δεν έπεισε καθώς φαίνεται ο Πρωθυπουργός τους επενδυτές για την έξοδο της χώρας στις αγορές, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών, χθες, αντέδρασε στο διάγγελμά του με πτώση 1,04%.

Η χρηματιστηριακή αγορά, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη, αντίθετα, μεταξύ άλλων, μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank με -4,62% και Πειραιώς με -3,01%.

Κόντρα στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών και κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών για θετική αντίδραση λόγω της εξόδου από τα μνημόνια, η αγορά υποχώρησε προς τα επίπεδα των 700 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα από τα τέλη Απριλίου του 2017.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε χθες στις 705,20 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,04%.

Την ίδια ώρα οι αγορές υποδέχθηκαν την έξοδο της Ελλάδας με μια ανεπαίσθητη μείωση της τιμής του 10ετούς στο 4,221%, η οποία ωστόσο παραμένει σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα. Κάτι το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αποσυμπίεση των ομολόγων της Ιταλίας, το αξιόχρεο της οποίας θα αξιολογηθεί τελικά λίγο αργότερα από τη Moody’s.

Ωστόσο, η πορεία των αποδόσεων παγώνει για την ώρα τις σκέψεις που υπήρχαν στο υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου που θα συνόδευε την «έξοδο από τα μνημόνια»

Επιπλέον, από χθες η Ελλάδα βρίσκεται οριστικά εκτός της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα συνεχίσει και χωρίς τη φτηνή ρευστότητα στις τράπεζες που προσέφερε το waiver.

Η τρόικα ξανά στην Αθήνα

Οι Θεσμοί θα έρθουν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου και για την ώρα παραμένει άγνωστο αν οι συναντήσεις θα γίνουν στο υπουργείο οικονομικών ή σε κάποιο άλλο χώρο (π.χ. σε κάποιο ξενοδοχείο). Τα κλιμάκια με επικεφαλής την Κομισιόν θα παραμείνουν το πολύ μία εβδομάδα στην Αθήνα και θα ελέγξουν την πορεία των δαπανών και των εσόδων καθώς και την τήρηση των προαπαιτούμενων του πρώτου τριμήνου της μετα-μνημονιακής περίοδου.

Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου και στις 15 Οκτωβρίου θα το υποβάλει προς έγκριση στην Κομισιόν στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com