Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 19 Φεβρουαρίου 2018 23:37
 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Που θα κατέβει υποψήφιος γνωστός δημοσιογράφος (ΦΩΤΟ)

print
email
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Που θα κατέβει υποψήφιος γνωστός δημοσιογράφος (ΦΩΤΟ)

Σε ρόλο-έκπληξη ενδέχεται να δούµε πασίγνωστο δημοσιογράφο το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ο Σταµάτης Μαλέλης, μετά την αποχώρησή του από τη διεύθυνση ειδήσεων και ενηµέρωσης του ΣΚΑΪ και την τοποθέτησή του στη θέση του συµβούλου ενηµέρωσης του τηλεοπτικού σταθµού του Φαλήρου,  είναι αποφασισµένος να αφοσιωθεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Λέσβο, ασχολούµενος µε την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Μην απορήσετε αν τον ακούσετε να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου», αναφέρουν σύμφωνα με τα parapolitika.gr, άνθρωποι από το νησί όπου γεννήθηκε, οι οποίοι τον γνωρίζουν καλά. Ενδεικτικά του σχετικού κλίµατος είναι δηµοσιεύµατα του Τύπου της Μυτιλήνης, σύµφωνα µε τα οποία ο ισχυρός και πολύπειρος άνδρας των media είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην κατεύθυνση αυτή τοποθετούν και την επίσκεψη που προγραµµατίζει στη Λέσβο από τις 15 µέχρι τις 17 του µήνα, την τρίτη µέσα σε διάστηµα ενός µηνός, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις µε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγµατα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του κ. Μαλέλη για τα κοινά της περιοχής του δεν είναι ξαφνικό, αφού σε κάθε ευκαιρία παρενέβαινε για την ανάδειξη των τοπικών προβληµάτων, διεκδικώντας λύσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, ο σύµβουλος ενηµέρωσης του ΣΚΑΪ για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια βρέθηκε µπροστά από τις κάµερες ως µάχιµος ρεπόρτερ, όταν επισκέφθηκε τη Βρίσα Λέσβου, λίγο καιρό µετά τον σεισµό που ταρακούνησε όλο το νησί. Στα πολιτικά παρασκήνια του νησιού, η φηµολογία για την επικείµενη αυτοδιοικητική κάθοδο του έµπειρου δηµοσιογράφου και ανθρώπου της τηλεόρασης είναι έντονη, µε τον ίδιο στις συζητήσεις του να παραδέχεται ότι έχει δεχτεί σχετικές προτάσεις και στο παρελθόν. Επιπλέον, λέγεται πως οι συζητήσεις για την υποψηφιότητά του βρίσκονται σε προχωρηµένο στάδιο όχι µόνο στη Λέσβο αλλά και στη Σάµο και στη Χίο. Πάντως, άνθρωποι που συνοµιλούν µαζί του αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάνει το βήµα «δεν θα δεχτεί καµία στήριξη από κόµµατα και πολιτικούς», διαµορφώνοντας τις συνθήκες για µια υπερκοµµατική υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι «ξένος» µε τα εγχώρια πολιτικά δρώµενα. Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ενώ αρθρογράφησε στα περιοδικά «Αγωνιστής» και «Φοιτητής». Αργότερα, ασχολήθηκε ενεργά µε τη ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, στην οποία ήταν µέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ συµµετείχε στο κεντρικό επικοινωνιακό επιτελείο του κόµµατος, καθορίζοντας τη στρατηγική του.

«Στη ζωή µου είµαι βαθιά αριστερός. Πιστεύω ακόµα στην ιδεολογία µου, σε µία δηµοκρατική αριστερά που µπορεί να δηµιουργήσει έναν καλύτερο κόσµο», έχει αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξή του. Ο κ. Μαλέλης συµµετείχε το προηγούµενο διάστηµα και στον δηµόσιο διάλογο που είχε αναπτυχθεί για την ενότητα και τη µετεξέλιξη της κεντροαριστεράς.

«Όµως τι είναι η κεντροαριστερά για την Ελλάδα; ∆εν µπορεί να είναι λαϊκισµός τύπου Λατινικής Αµερικής· δεν µπορεί να είναι τα απολιτικά στρογγυλέµατα και η πολιτική του «κοινού νου»· δεν µπορεί να είναι ο κρατισµός και ο φονταµενταλισµός του κράτους. Ούτε οι παλαιοηµερολογίτικες και σταλινικές αντιλήψεις που οδήγησαν, εν ονόµατι του σοσιαλισµού, σε δικτατορίες. Η σύγχρονη αριστερά δεν µπορεί να εκφράζεται από ελιτίστικα κλαµπ που ανακυκλώνουν παλιά υλικά», είχε γράψει σε άρθρο τον περασµένο Ιούνιο στην «Καθηµερινή», προσθέτοντας πως «η σύγχρονη αριστερά οφείλει να είναι το νέο που θα δώσει διέξοδο στα κοινωνικά στρώµατα που ασφυκτιούν µη έχοντας πολιτική διέξοδο». «Εάν το συνέδριο της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης δώσει τον απαιτούµενο βηµατισµό, εάν ανοίξει την πόρτα στο καινούργιο, θα εξαρτηθεί από το εάν θα περάσει πάνω από τον πήχη των µηχανισµών ή εάν ευλαβικά, κλείνοντας το µάτι στο παρελθόν, υποταχθεί σ” αυτούς».

Ο ίδιος στέκεται κριτικά απέναντι στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και στη φιλοδοξία του να κυριαρχήσει στον χώρο της κεντροαριστεράς. «Παρά τις εκτιµήσεις πολλών αναλυτών, δεν µπορεί να καλύψει αυτό τον χώρο. Κυρίως, γιατί δεν πιστεύει στις αρχές του δηµοκρατικού σοσιαλισµού. Στο DNA του κυριαρχεί ο λαϊκισµός. Για τη συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του, η σοσιαλδηµοκρατία είναι «η άλλη εκδοχή του καπιταλισµού». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί -και ίσως δεν θα µπορέσει- να ξεφύγει από το σύνδροµο της «εφόδου στον ουρανό». Ακόµη και τώρα που ορισµένα στελέχη του προσπαθούν να ψελλίσουν περί κεντροαριστεράς, την ίδια στιγµή αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τακτική κίνηση», έχει σχολιάσει παλαιότερα. Πάντως, στην περίπτωση που ο κ. Μαλέλης διεκδικήσει την εκλογή του σε δύο σχεδόν χρόνια ως περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, θα βρει απέναντί του ισχυρούς αντιπάλους, όπως η «γαλάζια» νυν περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κώστας Μουτζούρης, το όνοµα του οποίου φιγουράρει στα σενάρια για τη θέση του περιφερειάρχη ενόψει του 2019, και ο «πράσινος» πρώην περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής.
ΠΗΓΗ:parapolitika.gr

malelis2

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 4 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 5 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com