Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 18 Δεκεμβρίου 2017 22:24
 

Ποια «Ηχηρά» Ονόματα Ετοιμάζεται Να Αφήσει Εκτός Ο Μητσοτάκης

print
email
Ποια «Ηχηρά» Ονόματα Ετοιμάζεται Να Αφήσει Εκτός Ο Μητσοτάκης

Το γεγονός ότι έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνησή του ήταν ένα μήνυμα που αφορούσε κυρίως την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δείχνει διάθεση να απαλλάξει τη ΝΔ από τις βαρονίες του παρελθόντος, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα εξαντληθεί μόνο στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Απεναντίας, και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές των «Παραπολιτικών», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση να μη συμπεριλάβει κανένα γόνο πολιτικής οικογένειας. Εξάλλου, η ηγετική ομάδα της ΝΔ αναζητούσε εδώ και καιρό μια ευκαιρία για να καταδείξει πως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη περί ανανέωσης δεν είναι απλώς επικοινωνιακές κορώνες, αλλά κεντρική στρατηγική επιλογή που δεν εξαντλείται μόνο σε Μητρώα Στελεχών και εμφάνιση νέων προσώπων σε παντός είδους κομματικές εκδηλώσεις, αλλά περιλαμβάνει ακόμη πιο δραστικά μέτρα.

Έτσι θα κοπούν» από τις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών ορισμένα από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, τα οποία είχαν φθάσει σε σημείο να διατελέσουν ακόμη και στελέχη τόσο της κυβέρνησης Καραμανλή, όσο και εκείνης του Αντώνη Σαμαρά και που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής.

Ο λόγος για περιπτώσεις όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Ακης Γεροντόπουλος, ο Αλέξανδος ∆ερµεντζόπουλος, ο Σταύρος Καλογιάννης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Γιάννης Λαµπρόπουλος και ο Γιώργος Ορφανός, ομ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Απόστολος Κοντός κ.α, ο Αντώνης Μπέζας κ.α Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα λόγω των ιδιατέρων συνθηκών στην περιφέρεια όπου εκλέγεται, θα μπορούσε να αποτελέσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην ίδια λίστα, είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθούν ορισμένοι πρώην βουλευτές, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμοι εντός κι εκτός ΝΔ, ιδιαίτερα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Ενδεικτικά παραδείγµατα η Φ. Πιπιλή και ο πρώην ευρωβουλευτής Μ. Μαυροµµάτης στην Α’ Αθήνας, ο Τ. Νεράντζης στην Β’ Πειραιά (όπως και ο παραδοσιακός αντίπαλός του Γ. Τραγάκης που ανοίγει τον δρόµο στον υιό του Παναγιώτη), ο Ν. Καντερές στην περιφέρεια Αττικής, ο Τ. Κοψαχείλης στα Γρεβενά, ο Κ. Παπασιώζος στην Αρτα, οι Θ. Νταβλούρος και ∆. Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαΐα, οι Ανδρ. Κουτσούµπας, ο Λ. Τσαβδαρίδης και ο Κ. Γιοβανόπουλος στην Ηµαθία, ο Γ. Πασχαλίδης στην Καβάλα, ο Ζ. Τζηκαλάγιας στην Καστοριά, ο ∆. Σαµπαζιώτης στη Μεσσηνία, οι Θ. Λεονταρίδης και Μ. Βλάχβεης από τις Σέρρες, o Μ. Ταµήλος στα Τρίκαλα, ο Κ. Κουτσογιαννόπουλος στη Φθιώτιδα, ο Ευ. Κωνσταντινίδης στη Φλώρινα και ο Ευθ. Καρανάσιος στη Χαλκιδική.

«Εδώ για την ίδια του την αδερφή που στο φινάλε είναι και ένα από τα λίγα πρόσωπα με τέτοιο κύρος, εμπειρία και αξιοπιστία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δεν δίστασε να πάρει μια τόσο σαφή θέση. Φαντάσου τι έχει να γίνει με κάποιους άλλους…», έλεγε κορυφαίος κομματικός παράγοντας σε πρωινό «γαλάζιο» πηγαδάκι στην πλατεία Κολωνακίου.

Έτσι, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές που φέρουν βαρύ πολιτικό όνομα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εκτός ψηφοδελτίων θα βρεθούν, εκτός από τον υιό του Γιάννη Τραγάκη, η θυγατέρα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Εύη Τατούλη και ο γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκος Κωστόπουλος, ο οποίος, χωρίς να έχει λάβει το κομματικό χρίσμα, κινείται στη Β’ Αθήνας ως σίγουρος υποψήφιος, γράφοντας στα παλιότερα των κομματικών του υποδημάτων τα κομματικά όργανα.

 

Πηγή: parapolitika.gr

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία -3 ως 5 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-7 μποφόρ

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -4 ως 5 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com