Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 19 Αυγούστου 2019 05:00

Η Σόνια Τσιτήλου δίνει…στεγνά τον Θεοχαρόπουλο: Οι μυστικές επαφές του με Τσίπρα προκάλεσαν την διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ

print
email
Η Σόνια Τσιτήλου δίνει…στεγνά τον Θεοχαρόπουλο: Οι μυστικές επαφές του με Τσίπρα προκάλεσαν την διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ

Η Σόνια Τσιτήλου είναι ένας βετεράνος της ανανεωτικής αριστεράς και με τα όσα είπε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, «σφάζει» τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην κυριολεξία.

Σε ανάρτησή της στο facebook αποκάλυψε ότι οι επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν ακόμα στο ΚΙΝΑΛ, και μάλιστα δηλώνει ότι γνωρίζει πού, πότε και με ποιους έγιναν οι συναντήσεις. Η κ. Τσιτήλου που πήρε τον λόγο στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για να χαρακτηρίσει τις διαγραφές των μελών, από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ως αντικαταστατικές, αποκάλυψε ακόμα ότι αυτές ακριβώς οι μυστικές επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι που οδήγησαν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο να τον διαγράψει, κάτι που επεδίωκε και ο ίδιος ώστε να απελευθερωθεί και να μπορέσει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέληξε λέγοντας: Κάνατε την ΔΗΜΑΡ κόμμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας… Λυπάμαι πολύ.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σόνιας Τσιτήλου:

«Έχω συναίσθηση του μεγέθους της ΔΗΜΑΡ και ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ώρες είναι καυγάς σε μια κουταλιά νερό. Κοινοποιώ όμως την παρέμβαση μου στην ΚΕ της 6.4.19 γιατί αφενός έχω μια μακρά πορεία στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και ενδεχομένως να ενδιαφέρει κάποιους φίλους η στάση μου και αφετέρου γιατί μαζικές διαγραφές 100 περίπου ατόμων δεν έγιναν με αυτό τον τρόπο ούτε στην περίφημη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968.
Την κοινοποιώ χωρίς διορθώσεις.

Βρίσκομαι ενδεχομένως στην πιο δυσάρεστη στιγμή της μακράς κομματικής μου διαδρομής. Είμαι πολύ παλιά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς από το 1968, ενδεχομένως η παλαιότερη σε αυτή την αίθουσα, για να δεχθώ αδιαμαρτύρητα μια τέτοια συμπεριφορά. Διαγράφομαι για δεύτερη φορά από κομματικό φορέα, την πρώτη από τον Μπαλτά από τον τότε Συνασπισμό, για τις απόψεις μου για τα Πανεπιστημιακά,γιατί ήμουνα και είμαι ακόμα υπέρ της αξιολόγησης!
Σήμερα θα μιλήσω για δύο θέματα, του καταστατικού και τα πολιτικά.
Επειδή πολλοί επικαλείστε το καταστατικό, δεν είναι αυτονόητη η διαγραφή μέλους της ΚΕ, ακόμα και αν δραστηριοποιείται σε άλλο κόμμα. Σύμφωνα με το άρθρο 4, απαιτείται πλειοψηφία 4/5 της ΚΕ, πολύ περισσότερο όταν διαγράφονται συλλήβδην πάνω από 20 μέλη της, από τα 55 μετά βίας ενεργά μέλη της ΚΕ. Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν έγιναν ούτε από τον Κολιγιάννη στη διάσπαση του ΄68! Με ρωτούν. Θα έμενες εφόσον δραστηριοποιείσαι σε άλλο κόμμα; Όχι σύντροφοι θα έφευγα, αλλά θα είχα μια ευκαιρία να εξηγήσω τη στάση μου. Έπρεπε όμως όλα να γίνουν έτσι βιαστικά, προκειμένου να πάει ο Θανάσης σήμερα το απόγευμα στο Γαλάτσι με μια απόφαση σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση των διαγραφών όμως θα σας κυνηγάει, δεν θα μπορείτε να μιλάτε για δημοκρατικές διαδικασίες.

Έρχομαι στο πολιτικό θέμα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό. Ξέρω τα πρόσωπα, που, πότε και με ποιούς έγιναν οι συναντήσεις. Η διαγραφή του Θανάση ήταν μεθοδευμένη από τον ίδιο και κάποιους άλλους και ήξεραν ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις. Η διαγραφή από την Γεννηματά ήταν προφανώς ατυχής όπως έγινε, ήταν αντίδραση θυμικού, την καταδίκασα, την καταδικάζω και τώρα. Εγώ δεν είχα ούτε έχω δεσμεύσεις. Και αυτοί όμως στο ΠΑΣΟΚ ήξεραν για τις συζητήσεις του Θανάση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνθηκαν εξαπατημένοι και γιαυτό αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Η απόφαση της διαγραφής οδήγησε σε κομματικούς πατριωτισμούς και από τις δύο πλευρές.
Επί του πρακτέου τώρα. Είναι σαφές ότι απόφαση για σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ από την αρχική ΚΕ δεν μπορούσε να ληφθεί. Το είχε ομολογήσει και ο ίδιος ο Θανάσης σε συζήτηση που είχαμε τον Ιούλιο του ΄18, όταν του εξέφρασα την ανησυχία μου για διάφορα που λέγονταν και γράφονταν. Αυτός είναι ο λόγος που ακολουθήθηκε η τωρινή μεθόδευση.
Ακούω το επιχείρημα, ότι θα πάτε στο ΣΥΡΙΖΑ για να σώσετε τη ΔΗΜΑΡ. Για ποια ΔΗΜΑΡ μιλάτε σύντροφοι, όταν η μισή είναι στο ΚΙΝΑΛ και η άλλη μισή, όσους δεν διαγράψατε είναι αμφίβολο αν θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ;
Πολιτικά μιλώντας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΑΡ να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση μιας κουτσουρεμένης ΚΕ. Χρειάζεται σύμφωνα και με το καταστατικό απόφαση ευρύτερου πανελλαδικού σώματος, απόφαση συνεδρίου. Χρειάζεται συνέδριο για την εκλογή προέδρου, οργάνων και για την νομιμοποίηση της πολιτικής γραμμής.
Ξέρω τι θα πείτε, πήραμε απόφαση το φθινόπωρο για αναβολή του συνεδρίου για μετά τις εκλογές με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ όμως ότι δεν θα αλλάξει η πολιτική γραμμή μετά από γραπτή πρόταση του Γιώργου Μπουλμπασάκου.
Αλλάζετε τώρα την πολιτική γραμμή και τις συμμαχίες, επομένως χρειάζεται νομιμοποίηση, νομιμοποίηση από συνέδριο.
Αλήθεια σύντροφοι είναι αρκετή μια διακρατική συμφωνία για να ξεχαστούν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ επί 4 χρόνια; Ξεχάσατε τόσο εύκολα τη σύμπραξη με τον Καμμένο ως χθες; Το πρώτο εξάμηνο του ΄15 που βύθισε μια χρεωκοπημένη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση; Ξεχάσατε την παραχώρηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, μαζί και την Κνωσσό, τη Βεργίνα και πολλών άλλων, για 99 χρόνια στους ξένους , όταν κανείς άλλος δεν το τόλμησε; Ξεχάσατε τις επεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τη διάλυση της παιδείας—εδώ έχω να πω πολλά-την ανοχή στη βία, τις φανερές και κρυφές διασυνδέσεις με όλους τους γνωστούς επιχειρηματίες; Ξεχάσατε τον Τσίπρα δίπλα στον Τραμπ, ναι στον Τραμπ, να λέει ότι «μοιράζεται τις ίδιες αρχές και αξίες» μαζί του; Ξεχάσατε την συνεχή επίκληση στο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για να φτιάχνουν καριέρες οι διάφοροι Πολάκηδες, Πετσίτηδες και άλλοι; Από που αντλούν το ηθικό πλεονέκτημα; Από το αίμα του πατέρα μου και τα ισόβια της μητέρας μου και του Μπάμπη Δρακόπουλου; Θα το επικαλεστείτε και εσείς;
Τα ξεχάσατε όλα αυτά που λέγαμε όλοι μαζί και διαλύσατε τη ΔΗΜΑΡ για μια έδρα στο Επικρατείας; Έγινε η ΔΗΜΑΡ το κόμμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας όπως μου είπε χθες σύντροφος μας; Δεν μπορούσε η ΔΗΜΑΡ μετά από 4 χρόνια να διεκδικήσει μια έδρα με σταυρό; Χρειάζεται όμως δουλειά γιαυτό. Αλήθεια τι έγινε και η δήλωση του Θανάση ότι δεν θα είναι υποψήφιος Επικρατείας κανενός κόμματος;
Τι έχει απομείνει από την παλιά ΔΗΜΑΡ; Άξιζε αυτή την τύχη για τις υποσχέσεις, επαναλαμβάνω υποσχέσεις για 1 άντε 2 καρέκλες;
Λυπάμαι πολύ».

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 19 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Τρίτη, 20 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com