Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Σαβ 23 Ιουνίου 2018 05:35
 

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ - Μουσικοποιητική Εκδήλωση

print
email
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ - Μουσικοποιητική Εκδήλωση

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Επισκοπής Νάουσας από την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής Νάουσας μουσικοποιητική εκδήλωση προς τιμήν των 353.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού. Παρά την έντονη κακοκαιρία όλοι οι συντελεστές επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ώστε να αποδοθεί φόρος τιμής στους προγόνους 

μας. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης,καθώς η βροχή έπεφτε ή όπως αλλιώς είπε ο ίδιος ..... ''τα δάκρυα των προγόνων μας έπεφταν από εκεί ψηλά για να μας υπενθυμίσουν ότι βρίσκονταν εκεί μαζί μας''. Ακολούθησαν στάσιμα, ωδές, θρήνοι, σε μια αλληλουχία μέσα από εικόνες και αλήθειες για το διαπραχθέν κατά της ανθρωπότητας έγκλημα. Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Τάκης Βαμβακίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Παντελής Κυρκενίδης, Γιώργος Ορδουλίδης, Δημήτρης Φουντουκίδης, Αλέξανδρος Ζουντουρίδης και Μπάμπης Λαζαρίδης με τις ερμηνείες τους μετέφεραν τους ακροατές στην εποχή εκείνη δημιουργώντας κλίμα βαθιάς συγκίνησης . Στη συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία προς το Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία κρατώντας αναμμένα κεράκια. Χορευτές του συλλόγου φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου και κρατώντας αναμμένες δάδες, τραγουδούσαν «Την Πατρίδαμ’ έχασα» προκαλώντας ρίγος συγκίνησης και δάκρυα στα μάτια του κόσμου, παρασύροντας όλους όσους συμμετείχαν στην πορεία να τραγουδήσουν μαζί τους. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τον Πυρρίχιο Χορό μπροστά από το Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού προς τιμήν των ανταρτών του Πόντου. Η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς και που μας έκαναν να νιώσουμε τους προγόνους μας εκεί μαζί μας. Τέλος, ευχαριστεί όλο τον κόσμο και τα σωματεία που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ήταν μια εκδήλωση χρέος στη μνήμη των Προγόνων μας!!
 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 23 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Κυριακή, 24 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 23 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com