Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Διεύθυνση: Κεντρικής 194, Βέροια | τηλ. & fax: 23310 72236 | Κιν.: 6947 376.508 | e-mail: stifaka.news@gmail.com

Στη Φάκα - Ειδήσεις από Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα
advertisement

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2019 / Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2019 / Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
MουσικήP.I. Chaikovsky

Καλλιτεχνική Δ/νση:  AlexandraAntonelli
Μεγαλοπρεπές Μπαλέτο σε δύο πράξεις, τρεις σκηνές

Με τη συμμετοχή  αστέρων  των  θεάτρων της Αγίας Πετρούπολης.

13 έως 17 Δεκεμβρίου 2019 / Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Θα δοθούν συνολικά 10 παραστάσεις .

7 (εφτά)  παραστάσεις του  Καρυοθραύστη  για  τα Σχολεία ,  2 (δύο) παραστάσεις του Καρυοθραύστηγια το κοινό& 1 μία παράσταση GalaΜπαλέτου για το κοινό.

 • Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου , 7.00μ.μ, οι παραστάσεις κοινού για τον Καρυοθραύστη
 • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου2019 , 7.00μ.μ., το Gala Μπαλέτου.

 

Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών
Αυτό το εκπληκτικό μουσικό παραμύθι , βασισμένο στην ιστορία του Ε. Τ. Α.Hoffmann « Ο Καρυοθραύστης και οΒασιλιάς Ποντικός» , ετησίως γεμίζει τις αίθουσες θεάτρων ανά τον κόσμο. Η ζεστή ατμόσφαιρα των εορτών, οι κούκλες που ζωντανεύουν, ένα αναμμένοχριστουγεννιάτικο δέντρο με εορταστικά λαμπιόνια, η ευγενικήMasha, ο Βασιλιάς Ποντικός, ο σοφός Drosselmeyer και ο όμορφος Πρίγκιπας στο βασίλειο των νεράιδών, είναι  οι πιο ζωντανές εικόνες που ενσωματώνονται σε αυτό φανταστικό παραμύθι μπαλέτου.
Στη παράσταση συμμετέχουν επαγγελματίες χορευτές και μαθητές της Ακαδημίας Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης. Τα ανδρικά σόλο κομμάτια εκτελούνται επί σκηνής  από αστέρες  σολίστες ρωσικών θεάτρων.

 

Λιμπρέτο

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όλα καλύπτονται με αστραφτερό χιόνι. Οι επισκέπτες με παιδιά  τους τρέχουν για τις γιορτές στο σπίτι του StahlbaumMedicalAdvisor, όπου όλα είναι ήδη έτοιμα για τις διακοπές. Τελικά, όλοι συγκεντρώνονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ζεστό σπίτι του Stahlbaum, όπου μετά από  εντολή του πατέρα του, το δέντρο αναβοσβήνει με χρωματιστά λαμπιόνια.


 Τα παιδιά του ΔρStahlbaum, ηMasha και οFranz, όπως και όλα τα άλλα παιδιά, περιμένουν ανυπόμονα τα δώρα τους. Ο τελευταίος από τους επισκέπτες είναι ο Drosselmeyer. Εισέρχεται κορδωμένος με ένα μπαστούνι και μια μάσκα.

Η ικανότητά του να ξαναζωντανεύει τα παιχνίδια, όχι μόνο διασκεδάζει τα παιδιά, αλλά και επίσης τα φοβίζει. Ο Drosselmeyerβγάζει τη μάσκα. ΗMashaκαι ο Franzαναγνωρίζουν ότι πρόκειται για τον αγαπημένο τους νονό, ο οποίος προετοίμασε ένα ιδιαίτερο δώρο γι'αυτούς - μια κουρδιστή κούκλα, τον Καρυοθραύστη. Η περίεργη έκφραση του προσώπου της κούκλας τους διασκεδάζει. Ο άτακτος και απειθάρχητοςFranz σπάει κατά λάθος μια κούκλα. ΗMashaείναι αναστατωμένη.


Οι διακοπές τελειώνουν, οι επισκέπτες χορεύουν τον παραδοσιακό χορό Gross-Vater, μετά τον οποίο ο καθένας πηγαίνει σπίτι. Η νύχτα πέφτει και η αίθουσα στην οποία βρίσκεται το δέντρο γεμίζει με το φως του φεγγαριού. Η Μάσα επιστρέφει, αγκαλιάζει τον Καρυοθραύστη και αποκοιμιέται. Και μετά, ο Drosselmeyer εμφανίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν είναι πλέον ο νονός τους, αλλά ένας καλός μάγος. Με το δωδέκατο χτύπημα του ρολογιού, κουνάει τα χέρια του και όλα αρχίζουν να αλλάζουν μέσαστο δωμάτιο: οι τοίχοι φεύγουν, το χριστουγεννιάτικο δέντρο αρχίζει να μεγαλώνει και τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικο δέντρου ζωντανεύουν και γίνονται στρατιώτες. Ποντίκια ξαφνικά εμφανίζονται, με επικεφαλής τον ΒασιλιάΠοντικό. Ο γενναίος Καρυοθραύστης οδηγεί τους στρατιώτες σε μάχη.


Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς Ποντικός συναντώνται σε μια θανάσιμη μάχη. Η Μάσα βλέπει ότι ο στρατός των ποντικών είναι ανώτερος από τον στρατό των στρατιωτών. Σε απελπισία, παίρνει το παπούτσι της και το ρίχνει με όλη τη δύναμη στονΒασιλιάΠοντικό. Τρομάζει και τρέχει μακριά με το στρατό του. Ο στρατός των στρατιωτών κέρδισε, αλλά ο Καρυοθραύστης τραυματίστηκε θανάσιμα. Η Μάσα τρέχει στον καημένο Καρυοθραύστηκλαίγοντας. Ξαφνικά, το πρόσωπο του, αρχίζει να αλλάζει. Παύει να είναι ο Καρυοθραύστης και μετατρέπεται σε έναν όμορφο Πρίγκιπα. Η Μάσα και ο Πρίγκιπας βρίσκονται κάτω από έναν έναστρο ουρανό και ένα φανταστικά όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι νιφάδες χιονιού στροβιλίζονται.

Το ευτυχές ταξίδι της Μάσα συνεχίζεται. Ο γοητευτικός πρίγκηπας την οδηγεί στο μαγικό βασίλειο του Confiturenburg. Στις πύλες της μαγευτικής πόλης, τους υποδέχεται κυρία των γλυκών FairyDragee με τους πιστούς αυλικούς της - Ισπανικές, Αραβικές, Κινέζικες και Ρωσικές κούκλες. Τους ευχαριστούν που ξεφορτώθηκαν τον ύπουλο Βασιλιά Ποντικό. Όλοι χορεύουν, διασκεδάζοντας και γιορτάζοντας μια νίκη ενάντια στον στρατό των ποντικών.
Η Μάσα ξυπνάει και ο Καρυοθραύστης είναι ακόμα στα χέρια της. Κάθεται σε ένα γνώριμο δωμάτιο. Ήταν μόνο ένα όνειρο ή όχι ;  Ας αποφασίσουν οι θεατές.

 

 

Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας, έδρα Αγία Πετρούπολη


Το Royal RussianBalletSchool λειτουργεί αδιάλλειπτα και με επιτυχία από το 1990 και φέτος σηματοδοτείται η  30ή επέτειός του. Η ιστορία του σχολείου είναι γεμάτη με πολυάριθμα διεθνή έργα, νίκες σε διεθνείς διαγωνισμούς, κινηματογράφηση ταινιών, ζωντανές παραστάσεις και κονσέρτα με αστέρια πρώτου βεληνεκούς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής  αποσκοπεί στον εντοπισμό και στην ανάπτυξη προικισμένων παιδιών,για τα οποία η τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

 

Στο μπαλέτο του Καρυοθραύστη, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα  μπαλέτα στην Αγία Πετρούπολη ,η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ζωντανεύει μέσα από  κούκλες, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που αναβοσβήνει, τηνευγενικήMasha, τον προδότη ΒασιλιάΠοντικό, τον σοφόDrosselmeyer και τον όμορφοπρίγκιπαστο κόσμο των νεράιδων - οι πιο ζωντανές εικόνες ενσωματώνονται σε αυτό το φανταστικό μπαλέτο.


Η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας έχει παράσχει επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του χορού της κλασσικής αλλά και τηςπαραδοσιακής σκηνής από το 1990.

Ειδικότερα , Το σχολείο μπαλέτου έχει αναπτύξει ένα ειδικό πρόγραμμα για μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική χορογραφική εκπαίδευση αλλά μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε απογευματινές ώρες. Το τμήμα της σχολής ακολουθεί το εξής  πρόγραμμα σπουδών"Κλασσικός χορός", "Παραδοσιακός χορός", "Γυμναστική Parterre", "Ιστορικός Παραδοσιακός χορός", "Σύγχρονος χορός", "Υποκριτική".

 

Χάρη στο μοναδικό αυτό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν ισάξια με επαγγελματίες χορευτές μπαλέτου στις πιο περίπλοκες παραστάσεις μπαλέτου στα θέατρα της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας.  Εδώ και πολλά χρόνια οι μαθητές του σχολείου εμφανίζονται στα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου,  προσελκύοντας  μεγάλο αριθμό θεατών. Έτσι , η Ακαδημία έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ακόλουθες χώρες: Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ουκρανία.

 

Στο Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης, το όνομα του οποίου κατάγεται από τον Ν.Α. Ρίμσκι-Κόρσακοφ, οι μαθητέςτης Ακαδημίας , μαζί με το προσωπικό του θεάτρου, διαδραματίζουν το μπαλέτο της Σταχτοπούτας και εκπροσωπούν τη Ρωσία σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναντήσεις αρχηγών κρατών, Ολυμπιακών Αγώνων ή φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Τέλος , οι  μαθητές του σχολείου  έχουν επανειλημμένα κερδίσει  πρώτες θέσεις σε διεθνείς αγώνες και φεστιβάλ μπαλέτου.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του , το σχολείο παρουσίασε στο κοινό περισσότερες από 20 κλασσικές παραστάσεις από τηνAleksandra Antonelli, όπως τις: «Chopiniana», «Ο Καρυοθραύστης», «Diana and Actaeon», «Κλασσική Συναυλία», «Απόλλωνας και Μούσες», «Η Λίμνη των Κύκνων» , «Η Γοργόνα»," Pas de quatre "," Pas de six "," Grandpas "από το μπαλέτο" Paquita ".

 

Η Αυτοκρατορική Σχολή Ρωσικού Μπαλέτου συμμετέχει στις ετήσιες συναυλίες των παγκόσμιων αστεριών μπαλέτου, ανοίγοντας και κλείνοντας τες. Η Alexandra Antonelli είναι η σκηνοθέτης, ηκαλλιτεχνική διευθύντρια και ηδασκάλα του μπαλέτου του σχολείου.

Για την δραστηριότητα της στον τομέα του πολιτισμού, έχει λάβει πολλά βραβεία, διπλώματα και πιστοποιητικά, μεταξύ των οποίων:

 

 • Για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του Πολιτισμού και της Τέχνης, της απονεμήθηκε το μετάλλιο και η σημαία της Φιλίας της ΕΕ το 2000.
 • Στις 5 Νοεμβρίου 2007 έλαβε τον τίτλο του Αξιότιμου Εργάτη πολιτισμού της Φινλανδίας, και στις 27 Ιουνίου 2009, τον τίτλο του τιμητικού κατοίκου της πόλης Valence (Γαλλία).
 • Στις 24 Ιουνίου 2010 της απονεμήθηκε από τη διοίκηση της PushkinskyDistrict της Αγίας Πετρούπολης Επετειακό Σημείωμα στη μνήμη της 300ης επετείου του TsarskoyeSelo.
 • Στις 2 Μαρτίου 2012, η ​​Aleksandra Antonelli έλαβετοντίτλοτης Γυναίκας της Χρονιάς 2012 στο όνομα του Πολιτισμού.
 • Στις 21 Απριλίου 2012 βραβεύτηκε για τα επιτεύγματά της στον τομέα του πολιτισμού στο State AcademicBolshoiTheater της Ρωσίας.
 • Στις 05 Νοεμβρίου 2015 τιμήθηκε από την Δημοτική Μονάδα Πούσκιν με το Μετάλλιο με το Merit of degree II.

 

Το θέατρο του Κλασικού Μπαλέτου ιδρύθηκε με βάση την σχολή ImperialSchool of RussianBallet. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες υπάρχουν οι καλύτεροι μαθητές του σχολείου και τα αστέρια από τα θέατρα της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας.

Το 2014, η Υψηλή Επιτροπή απένειμε στο Θέατρο Κλασσικού Μπαλέτου τον τίτλο του «Λαϊκού Θεάτρου» για την επιδεξιότητα σε κλασσικούς και λαϊκούς χορούς και για τη διατήρηση των παραδόσεων της σχολής χορού της Αγίας Πετρούπολης.

 

Το 2018, το Θέατρο Κλασσικού Μπαλέτου αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο της πόλης στο διαγωνισμό των χορογραφικών ομάδων και των θεάτρων νεολαίας της Αγίας Πετρούπολης.

 

 

Πληροφορίες

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Παραγωγή : ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ- ROYALRUSSIANBALLETSCHOOL

13 έως 17 Δεκεμβρίου 2019 / Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Θα δοθούν συνολικά 10 παραστάσεις .

7 (εφτά)  παραστάσεις του  Καρυοθραύστη   για  τα Σχολεία ,  2   (δύο) παραστάσεις του  Καρυοθραύστη  για το κοινό & 1 μία παράσταση GalaΜπαλέτου για το κοινό.

 • Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου , 7.00μ.μ, οι παραστάσεις κοινού για τον Καρυοθραύστη
 • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου2019 , 7.00μ.μ., το Gala Μπαλέτου.

 

Είσοδος 12€  και 6€ στις μαθητικές παραστάσεις.

 

Προπώληση εισιτηρίων

Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας , τηλ 2331078100

Καφέ Μπρίκι , τηλ 2331020201

Πληροφορίες – Ομαδικές κρατήσεις : 2331078120 και 2331078122 , Νανά Καραγιαννίδου

 

 

Mέρος των εσόδων  από τις παραστάσεις θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού «Μ.Α.μ.Α»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com