Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Πεμ 22 Αυγούστου 2019 23:19
 • Πώς θα ανανεώνονται τα διπλώματα της οδήγησης – Τι αλλάζει - Ποιοι εξαιρούνται
 • Αρχίζει "σαφάρι" ελέγχων για αδήλωτη εργασία
 • Το…Game of thrones του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θέλουν να «φάνε» τον Σκουρλέτη;
 • Αποδοκίμασαν οι κάτοικοι της Σκύδρας την Θ.Τζάκρη: «Τι δουλειά έχετε εδώ μετά από αυτά που ψηφίσατε»
 • Εργαστήριο Φωτογραφίας Δήμου Νάουσας Έκθεση Φωτογραφίας "Ναοί - Ιερά"
 • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
 • Νοσοκομείο Ημαθίας: Υπογράψτε ότι θα δουλεύετε απλήρωτοι ή απολύεστε
 • Μεγάλη κινεζική τράπεζα ανοίγει υποκατάστημα στην Ελλάδα
Πώς θα ανανεώνονται τα διπλώματα της οδήγησης – Τι αλλάζει - Ποιοι εξαιρούνται1 Αρχίζει "σαφάρι" ελέγχων για αδήλωτη εργασία2 Το…Game of thrones του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θέλουν να «φάνε» τον Σκουρλέτη;3 Αποδοκίμασαν οι κάτοικοι της Σκύδρας την Θ.Τζάκρη: «Τι δουλειά έχετε εδώ μετά από αυτά που ψηφίσατε»4 Εργαστήριο Φωτογραφίας Δήμου Νάουσας Έκθεση Φωτογραφίας "Ναοί - Ιερά"5 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.6 Νοσοκομείο Ημαθίας: Υπογράψτε ότι θα δουλεύετε απλήρωτοι ή απολύεστε7 Μεγάλη κινεζική τράπεζα ανοίγει υποκατάστημα στην Ελλάδα8

5ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ"

print
email
5ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ"

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών ΑΣΤΕΡΙΑ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και βράβευση των έργων που συμμετείχαν στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας) με θέμα Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ. Πήραν μέρος μαθητές από τους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Ξάνθης και Καβάλας και διαγωνίσθηκαν στις κατηγορίες ΠΟΙΗΜΑ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ και ΖΩΓΡΑΦΙΑ. Τα έργα τους αποτελούν πραγματικά αριστουργήματα εμπνευσμένα από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν την Πατρίδα στη Μάχη των Οχυρών.

Μέσα από τις δημιουργίες των μαθητών αναδείχθηκαν πρόσωπα (όπως ο Δημήτριος Ίτσιος, ο Δουράτσος, ο Δαράτος και άλλοι) που αποτελούν πρότυπα ηρώων για τους μαθητές που συμμετείχαν. Ηχηρό μήνυμα έστειλε η μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης Διαμαντή Ελένη η οποία είπε: «πριν από λίγο καιρό όλοι μας σιγοτραγουδήσαμε ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ… Για να μην παραχαράσσεται η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται. Θα πρέπει να την κάνουμε κτήμα μας και να την αγαπήσουμε». Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας διαπέρασαν τους παρευρισκόμενους σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Η απόδοση της Ιστορίας μέσα από την ματιά των μαθητών αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την Πατρίδα.

Το μεγάλο έπαθλο του Διαγωνισμού (ένα 4ήμερο ταξίδι στην Νορμανδία για έναν μαθητή, έναν γονέα και τον εκπαιδευτικό που επέβλεψε την εργασία) κέρδισε κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των πρωτευσάντων εργασιών το ιδιωτικό Δημοτικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ από την Θεσσαλονίκη. Η κάλυψη των εξόδων του μαθητικού διαγωνισμού έγινε από προσφορές των ομογενών βετεράνων στις ΗΠΑ με αφορμή την εκδήλωση VETERANS OXI DAY που διοργάνωσε η Ελληνο-Oρθόδοξη Εκλησία του Oakland.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Δομουχτσίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών κ.Τσαλίκογλου, ο Διοικητής του 567 Τάγματος Πεζικού κ. Τάτσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ.Στρίκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ.Κατιρτζόγλου, η καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ κα Καλλιόπη Ευαγγελίδου, ο Πρόεδρος Συλλόγου ΣΤΕΝΩΠΟΣ κ.Χατζόπουλος, ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Μουσείου ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ κ.Τσαρτσίδης.

               Συνδιοργάνωση

               Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

               Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com