Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Πεμ 24 Μαϊου 2018 03:29
 
 • Μάθημα σεξουαλικής αγωγής από το Δημοτικό ζητούν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
 • ΕΝΦΙΑ για πάντα! Τι αποκαλύπτει το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης
 • Εκτός ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος Πέλλας: Γιατί «κόπηκε»
 • «Τι θες εδώ παλιό@@στα»; Η συνταρακτική μαρτυρία όσων βίωσε ο Μπουτάρης
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
 •    Τρείς χιλιάδες καρτελάκια του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας δόθηκαν σε πελάτες καταστημάτων, που έκαναν τις αγορές τους στη Βέροια
 • Ημερίδα για την άγρια πέστροφα: Η προστασία των υδάτινων φυσικών οικοσυστημάτων μας αφορά όλους
 • 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας
Μάθημα σεξουαλικής αγωγής από το Δημοτικό ζητούν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ1 ΕΝΦΙΑ για πάντα! Τι αποκαλύπτει το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης2 Εκτός ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος Πέλλας: Γιατί «κόπηκε»3 «Τι θες εδώ παλιό@@στα»; Η συνταρακτική μαρτυρία όσων βίωσε ο Μπουτάρης4 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ5    Τρείς χιλιάδες καρτελάκια του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας δόθηκαν σε πελάτες καταστημάτων, που έκαναν τις αγορές τους στη Βέροια 6 Ημερίδα για την άγρια πέστροφα: Η προστασία των υδάτινων φυσικών οικοσυστημάτων μας αφορά όλους7 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

print
email
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Στις 13 Φλεβάρη  ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βέροιας.

    Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας διοργάνωσε αγωνιστική κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα, Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια απ τα Νοσοκομεία .

Τα αιτήματα των συνταξιούχων επικεντρώνονται στα παρακάτω :

 1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη  των αναγκών των δυο μονάδων υγείας του δήμου Βέροιας, Νοσοκομείου και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
 2. Κάλυψη των ελλείψεων σε εξοπλισμό των δυο μονάδων υγείας του δήμου.
 3. Κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 4. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ταυτόχρονα ταλανίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη ζωή μας, να μας αναγκάζουν να πληρώνουμε πανάκριβα νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις.

Αυτή είναι η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχει μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα.

    Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον υπουργό θέσαμε συνοπτικά, στο ελάχιστο χρόνο που μας διατέθηκε, τα προβλήματα μας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε καμία δέσμευση του υπουργού. Αντίθετος παρουσιάστηκε μια πλασματική εικόνα στην οποία το καταρρέον τα προηγούμενα χρόνια σύστημα υγείας κρατήθηκε ζωντανό.

    Το ποσό ζωντανό κρατήθηκε το δείχνουν οι ατέλειωτες ουρές αναμονής στις λίστες και στα ιατρεία, οι ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, οι εξαντλητικές εφημερίες, η υπολειτουργία τμημάτων και κλινικών, η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων με εξαντλητικά ωράρια, οι ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός της να κρύψει αυτή τη τραγική εικόνα η πραγματικότητα και η εμπειρία ασθενών, νοσηλευτών, γιατρών την διαψεύδουν πανηγυρικά. Ας αφήσει, λοιπόν ο υπουργός τις μεγαλοστομίες και τα παχιά λογία. Όσο κι αν επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση η πραγματικότητα καταδεικνύει, ότι η κυβέρνηση του, είναι ο καλλίτερος διάδοχος των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει να στερεί απ το λαό μας στοιχειώδη και με αγώνες κατακτημένα δικαιώματα.

«Η δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν σημαίνει μπαλώματα για την υγεία του λάου, κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

   Εμείς οι συνταξιούχοι μαζί με το ταξικό, εργατικό-λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας στον τομέα της υγείας. Δηλώνουμε, ότι δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκησή μας για ενιαία, δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία για όλους.

Σ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο , κάθε φτωχό αγρότη να συμπαραταχτεί μαζί μας.

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Πέμπτη, 24 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 16 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 25 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com