Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τρί 11 Δεκεμβρίου 2018 00:27
 
 • Γιατρός με... πλαστό πτυχίο υπηρετούσε στο 401
 • Αυξήθηκαν τα "φέσια" του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Οκτώβριο
 • Ανοίγουν οι λογαριασμοί άνω των 150.000 ευρώ με εντολή της εφορίας
 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Έπεσαν οι μάσκες της κ. Μπατσαρά
 • Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής 7 & 8 Δεκμβρίου Νάουσα
 • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Πρωτοβουλία για το Παιδί
 • Αποτελέσματα του Σ.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον 7ο Φιλίππειο δρομο
 • Η εφορία ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς
Γιατρός με... πλαστό πτυχίο υπηρετούσε στο 4011 Αυξήθηκαν τα "φέσια" του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Οκτώβριο2 Ανοίγουν οι λογαριασμοί άνω των 150.000 ευρώ με εντολή της εφορίας3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Έπεσαν οι μάσκες της κ. Μπατσαρά4 Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής 7 & 8 Δεκμβρίου Νάουσα5 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Πρωτοβουλία για το Παιδί6 Αποτελέσματα του Σ.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον 7ο Φιλίππειο δρομο7 Η εφορία ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς8

Απλώς «εξωθεσμικοί κύκλοι» για ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ οι ακροδεξιοί κι οι φασίστες που στοχοποίησαν τον συνάδελφο καθηγητή

print
email
Απλώς «εξωθεσμικοί κύκλοι» για ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ οι ακροδεξιοί κι οι φασίστες που στοχοποίησαν τον συνάδελφο καθηγητή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από την πρώτη στιγμή που μας έγινε γνωστό ότι συνάδελφος καθηγητής σε Λύκειο της Βέροιας στοχοποιήθηκε από ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του καθώς και με άλλες πηγές προκειμένου να ενημερωθούμε

για το τι πραγματικά έχει συμβεί κι εξέφρασε ανοιχτά τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο ζητώντας από όλες τις άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να τοποθετηθούν άμεσα ώστε ο Σύλλογός μας έγκαιρα να σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου.

Ελπίζαμε πως οι παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία θα αντιλαμβάνονταν τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη ο Σύλλογός μας να παρέμβει, να καταδικάσει άμεσα τη στοχοποίηση του συναδέλφου και να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Αντ’ αυτού κι ενώ το θέμα ώρα με την ώρα γιγαντωνόταν σε πανελλαδικό επίπεδο, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις επέλεξαν αυτό να συζητηθεί μετά από 4 ολόκληρες μέρες!

Κι όταν το θέμα ήρθε επιτέλους προς συζήτηση (Πέμπτη 29/11/2018) οι δύο πλειοψηφούσες παρατάξεις εξαντλήθηκαν σε ψευτοδιαδικαστικά ζητήματα, έδειξαν κατάφωρη ενόχληση από το κοινό κάλεσμα ΑΣΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στους συναδέλφους να παραβρεθούν στη συνεδρίαση, αποδίδοντας στους παρευρισκόμενους συναδέλφους εμμέσως πλην σαφώς προθέσεις απειλής, στοχοποίησης και διαπόμπευσής τους!!! ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως θέλουν στο σωματείο να επικρατεί σιγή ασυρμάτου, πως δεν επιθυμούν ένα συνδικάτο ζωντανό, μάχιμο, διεκδικητικό με τους συναδέλφους στο πλευρό του Δ.Σ.

Συνιστά προσβολή και πρόκληση κάποια μέλη των παρατάξεων της πλειοψηφίας να έρχονται 4 ολόκληρες μέρες μετά και να δηλώνουν πλήρη άγνοια για την στοχοποίηση των συναδέλφων της Β/θμιας, όταν βούιξε κυριολεκτικά το Πανελλήνιο (είχαν ήδη κατατεθεί καταγγελτικά ψηφίσματα από ΕΛΜΕ Ημαθίας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Β/θμιας), ο συνάδελφος κόντεψε να περάσει ΕΔΕ και διάφοροι εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εκμεταλλευόμενοι την εύλογη λαϊκή δυσαρέσκεια για τη συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζανε μαθητικές κινητοποιήσεις/καταλήψεις.

Τελικά, ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ ψήφισαν ένα κείμενο, που μιλά για "εξωθεσμικούς κύκλους"(!!!) ως υπεύθυνους της ποινικοποίησης της σχολικής πραγματικότητας, χωρίς ονοματεπώνυμο. Πουθενά κι επιμελώς δεν καταγγέλλονται για τη στοχοποίηση του συναδέλφου καθηγητή τα ακροδεξιά, φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία, ενώ βάζει στο ίδιο τσουβάλι κάθε κινητοποίηση, ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ψήφισε το κείμενο που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις με την επισήμανση πως θα πρέπει να προστεθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για την επιχειρούμενη ΕΔΕ σε βάρος του συναδέλφου  - έστω κι αν αυτή μετά την κατακραυγή σταμάτησε - αλλά και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που καρκινοβατεί, προσθήκες με τις οποίες διαφώνησε η κυβερνητική παράταξη της ΕΡΑ ψηφίζοντας λευκό.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) δηλώσαμε με κάθε σαφήνεια πως:

 1. Δεν υποτιμούμε τη δράση των εθνικιστικών κύκλων στην Εκπαίδευση αλλά και δεν «χαρίζουμε» τους μαθητές μας σε αυτούς, σφυρίζοντας αδιάφορα στις οργανωμένες και υποκινούμενες απ' τους συγκεκριμένους κύκλους  κινητοποιήσεις.
 2. Η Εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές δεν είναι αποκομμένα από την οικονομία και την πολιτική. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών πιστεύει πως είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για τη διεκδίκηση των μορφωτικών δικαιωμάτων για δημόσια δωρεάν Παιδεία. Για ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
 3. Καταθέσαμε στο Δ.Σ. προκειμένου να οργανώσουμε .
 4. Για όσους εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ότι δεν , πέραν των φωτογραφιών που το αποδεικνύουν, είναι και τα χαρακτηριστικά συνθήματα ("η Κύπρος, η Βόρεια Ήπειρος είν' ελληνικές", "η Δημοκρατία πουλάει τη Μακεδονία", "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", "Κουμμούνια θα γίνετε σαπούνια"), που καλλιεργούν αλυτρωτικές τάσεις, θέτουν ανοιχτά ζητήματα αλλαγής συνόρων και γενικότερης κατάργησης διεθνών Συνθηκών-Συμφωνιών, αλλά και προετοιμάζουν έναν κόσμο για μία "λυτρωτική-επερχόμενη φασιστική λύση στο σάπιο κι αδιέξοδο καπιταλιστικό σύστημα", και, κυρίως, καταδεικνύουν ποιον θεωρούν στρατηγικό τους αντίπαλο - τον Κομμουνισμό. 
 5. Παρά το γεγονός πως η προκαταρκτική εξέταση - ΕΔΕ στην ουσία - σταμάτησε με εντολή του Υπουργείου έπειτα από την κατακραυγή και το σάλο που αυτή ξεσήκωσε, παραμένουν τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης γιατί με την ΕΔΕ σε βάρος του στοχοποιημένου συναδέλφου, κυβέρνηση και Υπουργείο κλείνουν το μάτι στους φασίστες πως μπορούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι ν' αλωνίζουν στα σχολεία και στέλνουν μήνυμα εκφοβισμού σε όποιον συνάδελφο τολμά να ορθώνει το ανάστημά του στον Φασισμό.
 6. Επισημαίνουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί, με το μέσω της δημόσιας κρατικής τηλεόρασης, να χύνει το δηλητήριό της στην ελληνική κοινωνία καθώς  και τη στιγμή μάλιστα που υπουργοί της κυβέρνησης δε διστάζουν να φωτογραφίζονται παρέα με βουλευτές της ναζιστικής συμμορίας (Καστελλόριζο).
 7. Για την , η Χ.Α. δεν είναι ένα ακόμη πολιτικό κόμμα, αλλά μια κάθε φορά που νιώθει αυτή να κλυδωνίζεται επικίνδυνα, αναγκαία και υπερπολύτιμη στο σύστημα για να καταστέλλει το εργατικό κίνημα και τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Και στο σημείο αυτό, έχει ιδιαίτερη αξία να επισημάνουμε πως το αυγό τού φιδιού εκκολάφθηκε συστηματικά για χρόνια μέσα στα αστικά κόμματα, κυρίως της Ν.Δ. και όχι μόνο (Άδωνις Γεωργιάδης - νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Μπαλτάκος, Πλεύρης, Βορίδης, Καρατζαφέρης, Φαήλος Κρανιδιώτης κ.ά.).
 8. Τεράστιες είναι, τέλος, οι σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για τη στάση της διαχρονικά, απέναντι στη Χ.Α.    Υπενθυμίζουμε πως για τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η Χ.Α. δεν είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση, αλλά απλά ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Με αυτό το επιχείρημα, αρνήθηκαν τον Ιανουάριο τού 2017, να καταγγείλουν τη Χ.Α. (εγκαίνια των γραφείων της στη Βέροια). Την ίδια ακριβώς στάση στήριξης στον φασισμό-ρατσισμό κράτησαν τα μέλη της ΔΑΚΕ και στο θέμα της καταδίκης της κατάπτυστης ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία πρόκρινε προς τους εκπαιδευτικούς τη χρήση τού όρου «λαθρομετανάστης». Με αυτή τη στάση η παράταξη της ΔΑΚΕ διολισθαίνει επικίνδυνα, κλείνει το μάτι κι απλώνει πέπλο προστασίας στις ακραίες φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις κι επιμένει να εγκολπώνει στις τάξεις της ό,τι πιο ακροδεξιό, φασιστικό και ρατσιστικό στοιχείο υπάρχει στον κλάδο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία -1 ως 7 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία -3 ως 8 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com