Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 16 Σεπτεμβρίου 2019 01:37
  • Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
  • Σταικούρας: Ξεκίνησε η απαλλαγή της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση
  • Μεγαλύτερα ποσά στο επίδομα θέρμανσης και αλλαγές στο αγροτικό πετρέλαιο – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
  • Κικίλιας: Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνονται σε…
  • Δείτε τι κάνει σήμερα ο Νίκος Καρανίκας του…Παππά!
  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε καλάσνικοφ από την Αλβανία – Πως δρούσε
  • Τους…κούφανε όλους ο Τσίπρας
  • Αγιασμός στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονα.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας1 Σταικούρας: Ξεκίνησε η απαλλαγή της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση2 Μεγαλύτερα ποσά στο επίδομα θέρμανσης και αλλαγές στο αγροτικό πετρέλαιο – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση3 Κικίλιας: Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνονται σε…4 Δείτε τι κάνει σήμερα ο Νίκος Καρανίκας του…Παππά!5 Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε καλάσνικοφ από την Αλβανία – Πως δρούσε 6 Τους…κούφανε όλους ο Τσίπρας7 Αγιασμός στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονα.8

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης, υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες"

print
email
ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης, υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες"

Σκληρή κριτική για την στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος, άσκησε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, τονίζοντας ότι, η συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης, υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες από τη στιγμή που δεν τόλμησε να εντάξει στον καταστατικό χάρτη της χώρας τολμηρές αλλαγές. «Αυτό που ενδιέφερε και ενδιαφέρει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι να ναρκοθετήσει τη θητεία της επόμενης κυβέρνησης. Όχι μόνο στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι η οικονομία αλλά και τα εθνικά θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, κατά την ομιλία του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δεν ήθελε να δρομολογηθεί στη βάση ενός εθνικού διαλόγου και μιας εθνικής συνεννόησης, μια ουσιαστική αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, που επέδειξε για άλλη μία φορά στάση ευθύνης, συναίνεσε  στην αναθεώρηση άρθρων, όπως το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές, το άρθρο 86 για την κατάργηση του χρόνου παραγραφής για ζητήματα που συνιστούν ποινική ευθύνη υπουργών και πολιτικών προσώπων, το άρθρο 62 που προβλέπει τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας μόνο για αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή αλλά και για το άρθρο 101Α που αφορά τη συγκρότηση των ανεξαρτήτων αρχών. Η κυβέρνηση, όμως αρνήθηκε να συμπεριλάβει στις αναθεωρητέες διατάξεις το άρθρο 16 για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, που πρότεινε μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία.

 

Ο βουλευτής Ημαθίας, χαρακτήρισε άτολμη και ανεπαρκή τη συγκεκριμένη πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τόλμησε να εντάξει στον καταστατικό χάρτη της χώρας τολμηρές αλλαγές όπως:

 

-Η παραχώρηση αρμοδιοτήτων και αυτοτελών πόρων για την άσκηση τους στην αυτοδιοίκηση με συνταγματική πρόβλεψη.

-Η αναγνώριση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

-Η θεσμοθέτηση ασφαλούς φορολογικού περιβάλλοντος με απαγόρευση της αναδρομικής επιβολής οποιουδήποτε βάρους.

-Η αναβάθμιση του πλαισίου που διασφαλίζει την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών αλλά και της επιτάχυνσης στην απονομή της δικαιοσύνης.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βεσυρόπουλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την απάντηση τους σε αυτή την κυβέρνηση. Αν κάνετε πρώτα τις ευρωεκλογές θα χάσετε και μετά θα υποστείτε την απόλυτη συντριβή στις βουλευτικές εκλογές. Αν κάνετε ταυτόχρονες εκλογές και στήσετε 4 κάλπες, θα χάσετε και στις 4. Μέχρι εδώ ήταν η διαδρομή αυτής της κυβέρνησης που συνέδεσε τη θητεία της με ένα επώδυνο και αχρείαστο μνημόνιο, με την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια και με απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις. Όλα αυτά δεν τα ξεχνούν οι Έλληνες πολίτες και περιμένουν να σας δώσουν τη δική τους απάντηση».

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com