Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Πεμ 23 Ιανουαρίου 2020 17:10
  • Συνελήφθη 36χρονος στην Αλεξάνδρεια για παράνομη οπλοκατοχή
  • «Φρένο» στη γραφειοκρατία επ’ ωφελεία των ιδιοκτητών ΔΧ οχημάτων ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από του Υπουργείο Μεταφορών
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Ερώτηση για την ενίσχυση και επέκταση στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ειδικής προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών
  • Πλαστικές σακούλες: Έρχεται νέο "χαράτσι" - Για ποιες θα πληρώνουμε
  • Βελόπουλος για Σακελλαροπούλου: Ελπίζω να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο
  • Η Σακελλαροπούλου μίλησε ως ΠτΔ: «Απαραίτητη προϋπόθεση η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας»
  • Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό! Εννέα νεκροί, 440 ασθενείς -Πως μεταδίδεται
  • Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους!
Συνελήφθη 36χρονος στην Αλεξάνδρεια για παράνομη οπλοκατοχή1 «Φρένο» στη γραφειοκρατία επ’ ωφελεία των ιδιοκτητών ΔΧ οχημάτων ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από του Υπουργείο Μεταφορών2 Φρόσω Καρασαρλίδου: Ερώτηση για την ενίσχυση και επέκταση στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ειδικής προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών3 Πλαστικές σακούλες: Έρχεται νέο "χαράτσι" - Για ποιες θα πληρώνουμε4 Βελόπουλος για Σακελλαροπούλου: Ελπίζω να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο 5 Η Σακελλαροπούλου μίλησε ως ΠτΔ: «Απαραίτητη προϋπόθεση η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας»6 Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό! Εννέα νεκροί, 440 ασθενείς -Πως μεταδίδεται7 Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους!8

«Βουλιάζει» η ελληνική οικονομία

print
email
«Βουλιάζει» η ελληνική οικονομία

Νέο «καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία, αυτή τη φορά από το Economist. Οι συνεχείς προειδοποιήσεις για την οικονομία από ξένους φορείς και οίκους έχει προκαλέσεις πανικό στην κυβέρνηση, καθώς αυτή παρακολουθεί ανήμπορη την κατάρρευσή της.

Η πολιτική αστάθεια αποτελεί βαρόμετρο για την ελληνική οικονομία και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί.

Έκθεση του Economist Intelligence Unit αναφέρει ότι “Η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, ένα είδος μεταμνημονιακής επιτήρησης θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 27 Φεβρουαρίου. Η έκθεση θα επικεντρωθεί στην πρόοδο σχετικά με την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, τη μισθολογική αύξηση, την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών”.

«Τα πορίσματα της έκθεσης θα χρησιμοποιηθούν για ενημέρωση στη συνεδρίαση του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου, όπου θα αποφασισθεί εάν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν όταν η Ελλάδα εξήλθε από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018. Οι επενδυτές ενδέχεται να εκλάβουν την έκθεση ως αξιολόγηση της φερεγγυότητας της Ελλάδας. Παρά τη σημασία της έκθεσης, η κυβέρνηση έχει πράξει ελάχιστα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα πολιτικής που συμφωνήθηκαν με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας. Εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής αστάθειας, έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εγκριθεί.

Η εγχώρια πολιτική αστάθεια θα παραμείνει έντονη μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων γενικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, αλλά πιθανότατα να διεξαχθούν νωρίτερα, ενδεχομένως τον Μάιο, σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές. Η εξωτερική οικονομική και χρηματοπιστωτική μεταβλητότητα θα περιορίσει επίσης την ικανότητα της κυβέρνησης να έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τα βασικά ζητήματα στα οποία ενδέχεται να αναφερθούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές στην έκθεση είναι η καθυστερημένη εφαρμογή μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση των υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων, των επιπτώσεων της αυξανόμενης μισθολογικής πίεσης στην ανταγωνιστικότητα και σε διάφορες πτυχές των δημόσιων οικονομικών».

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com