Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τρί 23 Ιουλίου 2019 09:52
  • Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»
  • Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»!
  • Τέλος στους αιώνιους φοιτητές από την Κεραμέως
  • 15ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τον ορεινό αγώνα ''Seli mountain running'' 24 & 25 Αυγούστου
  • Μνήμες του '99 ξύπνησε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική
  • Ο Βρούτσης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Παραφιλολογία το ότι καταργείται - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του
  • Συνάντηση Βεσυρόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ - Τι είπαν για τους φόρους και τις 120 δόσεις
Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»1 Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»!2 Τέλος στους αιώνιους φοιτητές από την Κεραμέως3 15ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ4 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τον ορεινό αγώνα ''Seli mountain running'' 24 & 25 Αυγούστου5 Μνήμες του '99 ξύπνησε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική 6 Ο Βρούτσης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Παραφιλολογία το ότι καταργείται - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του7 Συνάντηση Βεσυρόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ - Τι είπαν για τους φόρους και τις 120 δόσεις8

Βρυξέλλες στις προεκλογικές παροχές Τσίπρα: «Η μονομερής ενέργεια μπορεί να προκαλέσει…»

print
email
Βρυξέλλες στις προεκλογικές παροχές Τσίπρα: «Η μονομερής ενέργεια μπορεί να προκαλέσει…»

Το ζήτημα των μέτρων που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να τεθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες για την αντζέντα του Eurogroup.

Ο εν λόγω αξιωματούχος προειδοποίησε μάλιστα πως η απόφαση της Ελλάδας να κινηθεί απροειδοποίητα και μονομερώς στο ζήτημα των παροχών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα ακόμη και στην πρόωρη εξόφληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο αξιωματούχος ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και το πακέτο παροχών αναφέρθηκε στην μεγάλη ανησυχία μιας σειράς χωρών της ευρωζώνης σε σχέση με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για παροχές από το υπέρπλεόνασμα.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε μάλιστα ότι η κυβερνητική πρόταση για τη διαφοροποίηση της χρήσης ποσών από το απόθεμα ασφαλείας και η χρήση ενός ποσού 5,5 δις ευρώ ως εγγύηση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι μπερδεμένη και έχει προκαλέσει σύγχυση και στους θεσμούς. «Δεν βγάζει κανείς εύκολα νόημα», ανέφερε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν και η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της μεθαυριανής Ευρωομάδας, ωστόσο θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, αλλά τα κράτη μέλη θα ζητήσουν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εξηγήσει τι ανακοίνωσε γιατί ανησυχούν…Θα ζητήσουν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις», τόνισε ο αξιωματούχος.

Στο σημείο αυτό δεν απέκλεισε να υπάρξουν και κυρώσεις σχετικές με την διαδικασία ελάφρυνση του χρέους. «Υπάρχει σοβαρή ανησυχία. Δεν αποκλείω να συνδεθεί το θέμα της τήρησης των δεσμεύσεων με την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ. Υπάρχει ο κίνδυνος να το θέσουν μια σειρά από κοινοβούλια, αν δεν έχει ήδη γίνει», τόνισε σχετικά.

Τέλος, αποσαφήνισε ότι εάν η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση ήταν συνδεδεμένη με την καταβολή δόσης αυτή η δόση πιθανότατα να μην εκταμιευόταν.

«Ευτυχώς που η έκθεση του Ιουνίου δεν είναι συνδεδεμένη με δόση και δεν θα πάει εκεί η συζήτηση», είπε και προσέθεσε πως αναμένει την έκθεση των θεσμών στις 5 Ιουνίου. Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως στην έκθεση αυτή θα τονίζεται ότι «οι στόχοι είναι στόχοι».

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com