Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 01 Ιουνίου 2020 10:34
advertisement
  • Η αλήθεια από τον Γιώργο Τράγκα: «Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης μου από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM-Η κουβέντα που είχα με τον Μητσοτάκη πριν τις εκλογές»
  • Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη
  • Σίμος Γαβριηλίδης : “Στόχος να εγκαινιάσουν οι Αετοί Βέροιας το δικό τους, ιδιόκτητο γήπεδο!”
  • Προσλήψεις 472 συμβασιούχων σε Δήμους
  • Έντονες διαμαρτυρίες για χιλιάδες απολύσεις σε Renault και Nissan Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στη Γαλλία
  • Τζανακόπουλος: Ανεπαρκή τα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Γεννηματά: Σταθερή επιλογή η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ
  • «Καμπανάκι» για τον Ερντογάν: Το 45,5% προτιμάει για πρόεδρο τον Ιμάμογλου
Η αλήθεια από τον Γιώργο Τράγκα: «Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης μου από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM-Η κουβέντα που είχα με τον Μητσοτάκη πριν τις εκλογές»1 Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη 2 Σίμος Γαβριηλίδης : “Στόχος να εγκαινιάσουν οι Αετοί Βέροιας το δικό τους, ιδιόκτητο γήπεδο!”3 Προσλήψεις 472 συμβασιούχων σε Δήμους 4 Έντονες διαμαρτυρίες για χιλιάδες απολύσεις σε Renault και Nissan Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στη Γαλλία5 Τζανακόπουλος: Ανεπαρκή τα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις6 Γεννηματά: Σταθερή επιλογή η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ7 «Καμπανάκι» για τον Ερντογάν: Το 45,5% προτιμάει για πρόεδρο τον Ιμάμογλου8

Βρυξέλλες στις προεκλογικές παροχές Τσίπρα: «Η μονομερής ενέργεια μπορεί να προκαλέσει…»

print
email
Βρυξέλλες στις προεκλογικές παροχές Τσίπρα: «Η μονομερής ενέργεια μπορεί να προκαλέσει…»

Το ζήτημα των μέτρων που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να τεθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες για την αντζέντα του Eurogroup.

Ο εν λόγω αξιωματούχος προειδοποίησε μάλιστα πως η απόφαση της Ελλάδας να κινηθεί απροειδοποίητα και μονομερώς στο ζήτημα των παροχών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα ακόμη και στην πρόωρη εξόφληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο αξιωματούχος ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και το πακέτο παροχών αναφέρθηκε στην μεγάλη ανησυχία μιας σειράς χωρών της ευρωζώνης σε σχέση με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για παροχές από το υπέρπλεόνασμα.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε μάλιστα ότι η κυβερνητική πρόταση για τη διαφοροποίηση της χρήσης ποσών από το απόθεμα ασφαλείας και η χρήση ενός ποσού 5,5 δις ευρώ ως εγγύηση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι μπερδεμένη και έχει προκαλέσει σύγχυση και στους θεσμούς. «Δεν βγάζει κανείς εύκολα νόημα», ανέφερε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν και η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της μεθαυριανής Ευρωομάδας, ωστόσο θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, αλλά τα κράτη μέλη θα ζητήσουν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εξηγήσει τι ανακοίνωσε γιατί ανησυχούν…Θα ζητήσουν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις», τόνισε ο αξιωματούχος.

Στο σημείο αυτό δεν απέκλεισε να υπάρξουν και κυρώσεις σχετικές με την διαδικασία ελάφρυνση του χρέους. «Υπάρχει σοβαρή ανησυχία. Δεν αποκλείω να συνδεθεί το θέμα της τήρησης των δεσμεύσεων με την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ. Υπάρχει ο κίνδυνος να το θέσουν μια σειρά από κοινοβούλια, αν δεν έχει ήδη γίνει», τόνισε σχετικά.

Τέλος, αποσαφήνισε ότι εάν η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση ήταν συνδεδεμένη με την καταβολή δόσης αυτή η δόση πιθανότατα να μην εκταμιευόταν.

«Ευτυχώς που η έκθεση του Ιουνίου δεν είναι συνδεδεμένη με δόση και δεν θα πάει εκεί η συζήτηση», είπε και προσέθεσε πως αναμένει την έκθεση των θεσμών στις 5 Ιουνίου. Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως στην έκθεση αυτή θα τονίζεται ότι «οι στόχοι είναι στόχοι».

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-4 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Τρίτη, 02 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com