Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Παρ 23 Αυγούστου 2019 20:36
  • Άγριο κυνηγητό στους στρατηγικούς κακοπληρωτές από τη ΔΕΗ - Κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οφειλέτες
  • Στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης η Μαρία Χούκλη
  • Με ποιο κανάλι συζητάει ο Νίκος Ευαγγελάτος
  • Πανελλήνιες 2019: «Βουτιά» στις βάσεις έως 1.000 μόρια σε τρία επιστημονικά πεδία
  • Στους Αετούς Βέροιας ο Κωνσταντίνος Καπνάς
  • Πώς θα ανανεώνονται τα διπλώματα της οδήγησης – Τι αλλάζει - Ποιοι εξαιρούνται
  • Αρχίζει "σαφάρι" ελέγχων για αδήλωτη εργασία
  • Το…Game of thrones του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θέλουν να «φάνε» τον Σκουρλέτη;
Άγριο κυνηγητό στους στρατηγικούς κακοπληρωτές από τη ΔΕΗ - Κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οφειλέτες1 Στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης η Μαρία Χούκλη2 Με ποιο κανάλι συζητάει ο Νίκος Ευαγγελάτος3 Πανελλήνιες 2019: «Βουτιά» στις βάσεις έως 1.000 μόρια σε τρία επιστημονικά πεδία4 Στους Αετούς Βέροιας ο Κωνσταντίνος Καπνάς5 Πώς θα ανανεώνονται τα διπλώματα της οδήγησης – Τι αλλάζει - Ποιοι εξαιρούνται6 Αρχίζει "σαφάρι" ελέγχων για αδήλωτη εργασία7 Το…Game of thrones του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θέλουν να «φάνε» τον Σκουρλέτη;8

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία 'Zootechnia 2019'

print
email
Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία 'Zootechnia 2019'

Δυναμική και εξαιρετικά επιτυχής ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το δικό της Περίπτερο στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia 2019», στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, επιχειρηματίες, κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που «τρέχει» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τις σύγχρονες εξελίξεις στους κλάδους της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, αλλά κυρίως για τις νέες πρακτικές κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, που εφαρμόζονται διεθνώς.

Τη «Zootecnhia 2019» επισκέφτηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «ο αγροτικός τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια στηρίζει το θεσμό της ‘Zootechnia’, που έχει αποδείξει τη σπουδαιότητά του για τον αγροτικό κόσμο, καθώς θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες κλαδικές εκθέσεις. Στόχος της παρουσίας μας στην έκθεση είναι να ενισχύσουμε το επιχειρείν στην κτηνοτροφία και πτηνοτροφία, να ενημερώσουμε για τις προοπτικές που έχουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, να ενδυναμώσουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και των προϊόντων που παράγουν, να συντονίσουμε και πρωτίστως να ανοίξουμε νέους δρόμους σε επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους, φορείς και όλους τους εμπλεκόμενους πληροφορώντας υπεύθυνα για τις νέες διεθνείς πρακτικές στην κτηνοτροφία και για τις δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα με 407.000 ζωικές μονάδες, δεύτερη είναι η Θεσσαλία με 305.000 ζωικές μονάδες. Είναι η Περιφέρεια με τους περισσότερους απασχολούμενους, ιδιοκτήτες, παραγωγούς και εργαζόμενους στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Είμαστε πρώτοι σε παραγωγή γάλακτος με περισσότερους από 515.000 τόνους. Είμαστε πρώτοι σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Τα οχτώ δύσκολα χρόνια της κρίσης, από το 2010, οι εξαγωγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκαν κατά 50%, 20% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο που κυμάνθηκε περίπου στο 30%. Και όλα αυτά έγιναν κάτω από πολύ δύσκολες, κάτω από ακραίες συνθήκες, με τεράστια βάρη που φορτώθηκαν άδικα και σηκώνουν ακόμα και σήμερα στις πλάτες τους, οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες και οι τοπικές μας επιχειρήσεις, στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας μας. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε πραγματικά δίπλα στον παραγωγό, δίνουμε μαζί του τη μάχη να προβάλουμε παντού, στην Ελλάδα και τον κόσμο, τα μακεδονικά προϊόντα. Οι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι έχουν έναν σταθερό συμπαραστάτη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να βελτιώσουν τη δραστηριότητά τους, να διεκδικήσουν περισσότερες αγορές, να βρουν λύση στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η κρίση και οι αδιέξοδες πολιτικές και να υιοθετήσουν καλές πρακτικές που θα αυξήσουν το εισόδημά τους και θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την παραγωγή τους, ταυτόχρονα με την ηλικιακή ανανέωση των κλάδων. Για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για όλα αυτά, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολλοί επισκέπτες του περιπτέρου μας».

Η κ. Μπισμπινά επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σταθερή παρουσία στη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση του είδους στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, τη ‘Zootechnia’. Ο κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός κλάδος είναι από τους πλέον δυναμικούς, με αξιόλογη αναπτυξιακή δυναμική. Εκτός από την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας στην κτηνοτροφία, δώσαμε την ευκαιρία με την παρουσία μας στην έκθεση για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε να γίνουν εμπορικές επαφές, συναλλαγές και δικτύωση των επαγγελματιών του κλάδου και να ανοιχτούν οι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας σε νέες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας. Στη διάρκεια της ‘Zootechnia 2019’ ενημερώσαμε για τα υπομέτρα που αφορούν στους επαγγελματίες του κλάδου από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, για τα νέα δεδομένα στα προγράμματα εγκατάστασης νέων γεωργών, για το πρόγραμμα στήριξης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, για τις δυνατότητες επένδυσης στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων και για όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις εξωστρέφειας και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, παρείχαμε στοιχεία για τη διαχείριση των ζώων, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητά τους, για τις δυνατότητες μείωσης του κόστους παραγωγής, αλλά και για ειδικότερα ζητήματα, όπως η καύση των ζώων κτλ., που απασχολούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 31 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 24 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com