Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τρί 22 Μαϊου 2018 22:25
 
  • Ηλεκτρονικά και αυτόματα η επιστροφή ΦΠΑ
  • ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Δεν θα πιστεύετε που έχει φτάσει το δημόσιο χρέος
  • Έρχονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τους συμβασιούχους- Τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης
  • Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με μαθητή του 4ου ΓΕΛ που διακρίθηκε στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες κολύμβησης
  • H Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ τιμά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σάββα Θώμογλου
  • Όλα τα καταστήματα της πόλης Βέροιας την Δευτέρα  28 Μαϊου 2018, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά
  • Όλοι στην απεργία στις 30 Μάη-Συγκέντρωση Βέροια-Πλατεία Ωρολογίου 10.30 π.μ.
  • Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το γαλλικό φιλί
Ηλεκτρονικά και αυτόματα η επιστροφή ΦΠΑ1 ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Δεν θα πιστεύετε που έχει φτάσει το δημόσιο χρέος 2 Έρχονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τους συμβασιούχους- Τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης3 Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με μαθητή του 4ου ΓΕΛ που διακρίθηκε στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες κολύμβησης4 H Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ τιμά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σάββα Θώμογλου5 Όλα τα καταστήματα της πόλης Βέροιας την Δευτέρα  28 Μαϊου 2018, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά 6 Όλοι στην απεργία στις 30 Μάη-Συγκέντρωση Βέροια-Πλατεία Ωρολογίου 10.30 π.μ.7 Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το γαλλικό φιλί8

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε η νομοθετική πρόταση της Εύας Καϊλή για την τεχνολογία Blockchain

print
email
Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε η νομοθετική πρόταση της Εύας Καϊλή για την τεχνολογία Blockchain

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας με σχεδόν απόλυτη αποδοχή (52 υπέρ και 1 κατά) η νομοθετική πρόταση της Εύας Καϊλή για την τεχνολογία Blockchain που αναμένεται να δημιουργήσει ένα ριζοσπαστικά καινοτόμο περιβάλλον στις πιο νευραλγικές βιομηχανίες και στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα, ενώ αναμένεται να αλλάξει τη ζωή μας ως καταναλωτές και ως πολίτες.

"Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποδεχόμενο τη πρόταση μου για τη τεχνολογία Blockchain, στέλνει ένα μήνυμα και στην Ευρώπη και στο κόσμο ότι η Ευρώπη θα διεκδικήσει το ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη στη Τετάρτη Βιομηχανική Επανάσταση, όπως και οι ΗΠΑ ήταν ο παγκόσμιος ηγέτης στην εποχή του ίντερνετ" δήλωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Γνωρίζουμε την τεχνολογία Blockchain από το Bitcoin. Η τεχνολογία αυτή όμως είναι πολύ πιο ευρεία από τα κρυπτονομίσματα, και πολύ πιο ενδιαφέρουσα, καθώς επιτρέπει την εκτέλεση συναλλαγών χωρίς τη παρεμβολή μεσαζόντων. Ουσιαστικά, επαναοριοθετεί τον ρόλο της εμπιστοσύνης στις συναλλαγές και με αυτό το τρόπο κάνει τους ενδιάμεσους λιγότερο αναγκαίους. Πρακτικά με την απομάκρυνση των μεσαζόντων μειώνονται τα κόστη συναλλαγής, οι κρυφές χρεώσεις, τα λάθη και η ταλαιπωρία.

Οι τράπεζες είναι οι πρώτες που θα αναγκαστούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά το ίδιο θα αλλάξουν τα μοντέλα λειτουργίας των μεταφορών, της παροχής ενέργειας, των δημιουργικών επαγγελμάτων, της εκπαίδευσης.

Αυτή η αλλαγή ανοίγει εξαιρετικές ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα start-ups, καθώς τα κόστη εισόδου στην αγορά μειώνονται δραματικά και οι μεγάλες εταιρίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με τις μικρότερες εξαιτίας του ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οφέλη των οικονομιών κλίμακας.

Στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και της επιχειρηματικότητας ανοίγει ο δρόμος θεσμικής και νομικής βεβαιότητας για επενδυτικά οχήματα βασισμένα στο Blockchain, όπως τα ICOs. Με τη δημιουργία νομικού πλαισίου για τα ICOs επιταχύνεται η ροή χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις καινοτόμες τεχνολογίες και αντιμετωπίζονται οι σοβαρές περιπτώσεις απάτης και αφερεγγυότητας. Συνεπώς, για τη περίπτωση των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin μπαίνει σταδιακά ένα πλαίσιο ασφαλείας για τους καταναλωτές καθώς προτείνεται στην ΕΚΤ να δημιουργήσει πλαίσιο που θα τα ενσωματώνει στο σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης.

Στον δημόσιο τομέα η τεχνολογία bitcoin έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει κόστη διαχείρισης του δημοσίου τομέα και να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής μας ως πολίτες καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και τη διαφάνεια, πολλά οφέλη μπορούν να αποκομισθούν σε ένα εύρος που αποτελείται από την δημόσια υγεία, τη ταυτοποίηση και την αγορά προμηθειών, μέχρι τη διαδικασία εκλογών, τη πιστοποίηση και την φορολογική πολιτική.

"Έγινε το πρώτο βήμα. Τώρα πρέπει να εξειδικεύσουμε τις προσπάθειές μας, να μελετήσουμε περιπτώσεις χρήσης, και να επιταχύνουμε στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για το Blockchain, που θα επιτρέπει στις εφαρμογές της τεχνολογίας να αναπτυχθούν σε ένα πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή και του επενδυτή. Είναι μεγάλη τιμή μου να είμαι στο κέντρο αυτής της προσπάθειας για την Ευρώπη που αποτελεί έμπνευση για την Αμερική και την Ασία", υπογράμμισε η Εύα Καϊλή,
ενώ κατέληξε λέγοντας ότι : "Το Blockchain είναι μια τεράστια τεχνολογική ευκαιρία για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα, όπως και για κάθε χώρα που το παλιό σύστημα προξένησε γενική κατάρρευση και κλόνισε τη δημόσια εμπιστοσύνη. Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας και η Ελλάδα έχει εξαιρετικές τεχνολογικές δυνατότητες και ανθρώπους για να βελτιώσει συστήματα, υπηρεσίες και αγορές, με ελάχιστο κόστος, τεράστιο άμεσο κέρδος και δραστική βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Το Blockchain είναι μια πραγματικά δημοκρατική, ριζοσπαστική και προοδευτική επιλογή που η χώρα μας πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί άμεσα".

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 22 Μαϊου

Θαμπή λιακάδα
Θαμπή λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 23 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com