Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 22 Ιουλίου 2019 22:20
  • Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»
  • Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»!
  • Τέλος στους αιώνιους φοιτητές από την Κεραμέως
  • 15ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τον ορεινό αγώνα ''Seli mountain running'' 24 & 25 Αυγούστου
  • Μνήμες του '99 ξύπνησε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική
  • Ο Βρούτσης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Παραφιλολογία το ότι καταργείται - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του
  • Συνάντηση Βεσυρόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ - Τι είπαν για τους φόρους και τις 120 δόσεις
Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»1 Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»!2 Τέλος στους αιώνιους φοιτητές από την Κεραμέως3 15ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ4 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τον ορεινό αγώνα ''Seli mountain running'' 24 & 25 Αυγούστου5 Μνήμες του '99 ξύπνησε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική 6 Ο Βρούτσης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Παραφιλολογία το ότι καταργείται - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του7 Συνάντηση Βεσυρόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ - Τι είπαν για τους φόρους και τις 120 δόσεις8

Γεωργία Μπατσαρά: Να αξιοποιηθεί ο πολιτιστικός πλούτος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

print
email
Γεωργία Μπατσαρά: Να αξιοποιηθεί ο πολιτιστικός πλούτος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας είχε το πρωί της Τρίτης 7 Μαΐου η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά. 

Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση, με τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων να μεταφέρουν στην Υποψήφια Δήμαρχο τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την συντήρηση της συλλογής των παραδοσιακών φορεσιών και των διάφορων παλαιών αντικειμένων της τοπικής ζωής, στον υπάρχοντα χώρο που στεγάζονται.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «το Λύκειο Ελληνίδων διαθέτει 650 φορεσιές οι οποίες κινδυνεύουν στο χώρο που φυλάσσονται σήμερα, καθώς, επίσης, υπάρχουν και πάρα πολλά παραδοσιακά αντικείμενα (αργαλειοί κ.α.) τα οποία είναι αποθηκευμένα διάσπαρτα στις ιδιωτικές κατοικίες. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να μετεγκατασταθεί σε άλλο χώρο, έτσι, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και υποδομές, να συντηρηθούν και να εκτεθούν, καθώς αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Μπατσαρά εξήρε το σημαντικό έργο που παράγει το Λύκειο Ελληνίδων και δεσμεύτηκε πως μόλις ο συνδυασμός «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» αναλάβει την Δημοτική Αρχή, στις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η προσωρινή μετεγκατάσταση του Λυκείου Ελληνίδων στο αρχοντικό Σαράφογλου, ένα χώρο που δένει εξαιρετικά με την παράδοση της Βέροιας.

«Στις σκέψεις μας υπάρχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας. Αυτή η κληρονομιά που υπάρχει πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί. Γι’ αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι, ώστε το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο στην πλατεία Ωρολογίου να περιέλθει στη χρήση του Δήμου Βέροιας. Εκεί θα εγκατασταθεί μόνιμα το Λύκειο Ελληνίδων, με εκθεσιακούς χώρους που θα αναδεικνύουν την ιστορία και την παράδοση της Βέροιας, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τη συμμετοχή στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου. Και επειδή το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο είναι δεσμευμένο στο ΤΑΥΠΕΔ και άγνωστο πότε και αν υπάρξει δυνατότητα παραχώρησης και αξιοποίησής του, δεσμεύομαι να παραχωρήσω, προσωρινά, το αρχοντικό Σαράφογλου για τον σκοπό αυτό» επεσήμανε η Γεωργία Μπατσαρά.

Οι κυρίες της διοίκησης του Λυκείου Ελληνίδων έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την εξαγγελία της κ. Μπατσαρά και της ευχήθηκαν να είναι η επόμενη Δήμαρχος Βέροιας. 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com