Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Κυρ 17 Νοεμβρίου 2019 12:59
 • έα Δημοκρατία: Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες
 • Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
 • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
 • Κρασί: Νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή στους οινοπαραγωγούς του ΕΦΚ προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
 • Επίσκεψη Γεωργιάδη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ
 • Αποκαλύψεις από την Γιάννα Αγγελοπούλου: «Πως βοήθησα τον Τσίπρα» – H υπόσχεση Μητσοτάκη
 • Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα: Ετσι θα βγαίνουν οι συντάξεις για 1.440.000 εργαζόμενους
 • Οπλο ελληνικής κατασκευής, ανατρέπει τα δεδομένα
έα Δημοκρατία: Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες1 Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου2 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ3 Κρασί: Νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή στους οινοπαραγωγούς του ΕΦΚ προανήγγειλε ο Μητσοτάκης4 Επίσκεψη Γεωργιάδη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ5 Αποκαλύψεις από την Γιάννα Αγγελοπούλου: «Πως βοήθησα τον Τσίπρα» – H υπόσχεση Μητσοτάκη6 Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα: Ετσι θα βγαίνουν οι συντάξεις για 1.440.000 εργαζόμενους7 Οπλο ελληνικής κατασκευής, ανατρέπει τα δεδομένα8

Γεωργία Μπατσαρά: Να αξιοποιηθεί ο πολιτιστικός πλούτος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

print
email
Γεωργία Μπατσαρά: Να αξιοποιηθεί ο πολιτιστικός πλούτος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας είχε το πρωί της Τρίτης 7 Μαΐου η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά. 

Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση, με τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων να μεταφέρουν στην Υποψήφια Δήμαρχο τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την συντήρηση της συλλογής των παραδοσιακών φορεσιών και των διάφορων παλαιών αντικειμένων της τοπικής ζωής, στον υπάρχοντα χώρο που στεγάζονται.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «το Λύκειο Ελληνίδων διαθέτει 650 φορεσιές οι οποίες κινδυνεύουν στο χώρο που φυλάσσονται σήμερα, καθώς, επίσης, υπάρχουν και πάρα πολλά παραδοσιακά αντικείμενα (αργαλειοί κ.α.) τα οποία είναι αποθηκευμένα διάσπαρτα στις ιδιωτικές κατοικίες. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να μετεγκατασταθεί σε άλλο χώρο, έτσι, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και υποδομές, να συντηρηθούν και να εκτεθούν, καθώς αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Μπατσαρά εξήρε το σημαντικό έργο που παράγει το Λύκειο Ελληνίδων και δεσμεύτηκε πως μόλις ο συνδυασμός «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» αναλάβει την Δημοτική Αρχή, στις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η προσωρινή μετεγκατάσταση του Λυκείου Ελληνίδων στο αρχοντικό Σαράφογλου, ένα χώρο που δένει εξαιρετικά με την παράδοση της Βέροιας.

«Στις σκέψεις μας υπάρχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας. Αυτή η κληρονομιά που υπάρχει πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί. Γι’ αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι, ώστε το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο στην πλατεία Ωρολογίου να περιέλθει στη χρήση του Δήμου Βέροιας. Εκεί θα εγκατασταθεί μόνιμα το Λύκειο Ελληνίδων, με εκθεσιακούς χώρους που θα αναδεικνύουν την ιστορία και την παράδοση της Βέροιας, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τη συμμετοχή στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου. Και επειδή το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο είναι δεσμευμένο στο ΤΑΥΠΕΔ και άγνωστο πότε και αν υπάρξει δυνατότητα παραχώρησης και αξιοποίησής του, δεσμεύομαι να παραχωρήσω, προσωρινά, το αρχοντικό Σαράφογλου για τον σκοπό αυτό» επεσήμανε η Γεωργία Μπατσαρά.

Οι κυρίες της διοίκησης του Λυκείου Ελληνίδων έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την εξαγγελία της κ. Μπατσαρά και της ευχήθηκαν να είναι η επόμενη Δήμαρχος Βέροιας. 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0 μποφόρ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com