Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τετ 17 Ιανουαρίου 2018 15:18
 
  • Αυτοί Είναι Οι Νέοι Βασικοί Μισθοί Για Τους Ένστολους (Πίνακες)
  • Οι Σουηδοί Προετοιμάζουν Τους Πολίτες Τους Για Ενδεχόμενο Πολέμου
  • Πώς θα δοθούν τα αναδρομικά σε 50.000 δικαιούχους συντάξεων χηρείας - Αναλυτικά παραδείγματα
  • Χαράτσι 650 ευρώ για όλους τους φορολογουμένους
  • Οι Προτάσεις Νίμιτς Για Την Ονομασία Της ΠΓΔΜ! Ποια Ονόματα Προτείνει
  • Επιμένει Ο Καραμανλής! Τι Λέει Για Το Μακεδονικό Έθνος
  • Ριζικές Αλλαγές Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Η Ημερομηνία Και Τα Μαθήματα
  • Der Spiegel: «O Τσίπρας Μοιράζει Δισ. Στους Φτωχούς, Αλλά Όχι Ανιδιοτελώς»
Αυτοί Είναι Οι Νέοι Βασικοί Μισθοί Για Τους Ένστολους (Πίνακες)1 Οι Σουηδοί Προετοιμάζουν Τους Πολίτες Τους Για Ενδεχόμενο Πολέμου2 Πώς θα δοθούν τα αναδρομικά σε 50.000 δικαιούχους συντάξεων χηρείας - Αναλυτικά παραδείγματα3 Χαράτσι 650 ευρώ για όλους τους φορολογουμένους4 Οι Προτάσεις Νίμιτς Για Την Ονομασία Της ΠΓΔΜ! Ποια Ονόματα Προτείνει5 Επιμένει Ο Καραμανλής! Τι Λέει Για Το Μακεδονικό Έθνος6 Ριζικές Αλλαγές Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Η Ημερομηνία Και Τα Μαθήματα7 Der Spiegel: «O Τσίπρας Μοιράζει Δισ. Στους Φτωχούς, Αλλά Όχι Ανιδιοτελώς»8

ΚΡΥΦΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Φέρνει νέες μειώσεις στις αποδοχές στρατιωτικών

print
email
ΚΡΥΦΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Φέρνει νέες μειώσεις στις αποδοχές στρατιωτικών

Μία διάταξη που προστέθηκε σιωπηρά και χωρίς κανένας από τις ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας να γνωρίζει οτιδήποτε, φέρνει μειώσεις στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τι έχει συμβεί:

Το άρθρο 3 του νόμου της κ. Αχτσιόγλου, βάλλει πέρα για πέρα το εν ενεργεία Στελεχιακό Δυναμικό των Ε.Δ. και Σ.Α. ακόμη μία φορά, δημιουργώντας μέγιστο θέμα όσον αφορά την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των ήδη υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. από την μία και της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας από την άλλη.

Είναι γνωστό ότι από το 2013 μέχρι σήμερα, τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, θεωρούν τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ ως Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης, παρόλη την τεκμηριωμένη  επιχειρηματολογία περί του αντιθέτου, των Γενικών Επιτελείων και των Ενώσεων Αποστράτων.

Έτσι όπως συντάχθηκε η πρώτη παράγραφο (και βέβαια μετά την ψήφιση του νέου ειδικού μισθολογίου!!) καταφέρνει άμεσες μειώσεις στον καθαρό μισθό που λαμβάνει το Στέλεχος των ΕΔ και των Σ.Α., αφού ο ΕΦΚΑ (6,67%) που μέχρι πριν την ψήφιση της πρώης παραγράφου, υπολογιζόταν μόνο επί του Βασικού μισθού και του ΕΧΥ, μετά την ψήφιση αυτής και αναδρομικά από 1/1/2017, θα υπολογίζεται επί του συνόλου των αποδοχών αυτού!

Το άρθρο ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

diataxi_Enoploi

Τώρα για τις δικαιολογίες ορισμένων (που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, αφού είχαν την πλήρη ευθύνη για το ρατσιστικό ειδικό μισθολόγιο των Ε.Δ. που συνέταξαν και αποδέχτηκαν), ότι ναι, θα υπάρξει άμεση μείωση και αναδρομική στον καθαρό μισθό των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., αλλά θα τσιμπήσει κάτι παραπάνω η σύνταξη τους, αφού οι κρατήσεις θα είναι μεγαλύτερες, υπάρχει η πραγματικότητα!
Η πραγματικότητα λέει ότι, όταν η σύνταξη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου με τον νόμο Κατρούγκαλου και παρά τις δύο ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ αποφάσεις του ΣτΕ, δεν θα ξεπερνά τα 1200 ευρώ.
Φανταστείτε τι θα λαμβάνει ένα μεσαίο και χαμηλό στέλεχος, που είναι και η πλειοψηφία των Ε.Δ., όσες κρατήσεις και να του κάνουν!!

Η πρόσθεση τώρα από το πουθενά και  με “δόλιο” τρόπο (όπως φαίνεται παραπάνω), της δεύτερης παραγράφου στο άρθρο 3, επιφέρει τεράστιο πλήγμα στα χαμηλόβαθμα και μεσαία Στελέχη των Ε.Δ., που είναι και η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ του στρατεύματος, αφού μετά την απαξίωση που έλαβαν από το ειδικό μισθολόγιο που εντάχθηκαν,  τους μειώνει δραματικά το ήδη κατακρεουργημένο ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα, αφού δεν θα λαμβάνεται υπόψη πλέον στον τύπο υπολογισμού το επίδομα των 176 ευρώ (ποσό το οποίο όλα τα στελέχη έχουν πληρώσει εισφορές κατα την διάρκεια του εργασιακού τους Βίου, χωρίς το έχουν λάβει ποτέ στο μισθό τους) και βέβαια η περιβόητη Προσωπική Διαφορά.

Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι με την εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 3, θα έχουμε παροχή ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος διαφόρων ταχυτήτων πάντα προς τα κάτω.

Ακόμη και μεταξύ ίδιων βαθμών, (πχ Ανθυπασπιστές ΕΜΘ και ΕΠΟΠ θα λαμβάνουν διαφορετικά ΕΦΑΠΑΞ) ανάλογα με τα επιδόματα που λαμβάνει ο καθένας.

Οι Αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΕΙ δεν τους αφορά η διάταξη, αφού αυτοί αποστρατευόμενοι, στον υπολογισμό του δικού τους ΕΦΑΠΑΞ λαμβάνεται υπόψη το Επίδομα Υψηλής Ευθύνης και όχι το επίδομα των 176 ευρώ, που σαν επίδομα (το υψηλής ευθύνης) είναι πολύ μεγαλύτερο.

‘Αρα η ευθύνη της Στρατιωτικής ηγεσίας είναι τεράστια απέναντι στα Στελέχη που πλήττονται για πολλοστή φορά και πρέπει η αντίδραση τους να είναι άμεση και αποτελεσματική, αφού η πλειονότητα τους (ηγεσίας), έχει λάβει ήδη από χρόνια το ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα και η κατηγορία που προέρχονται δεν την αγγίζει η εν λόγω διάταξη.

Κατόπιν των ανωτέρω θα έχουμε νέες καθυστερήσεις στο έργο της ήδη συσταθείσας Επιτροπής της ΓΔΟΣΥ, που πρέπει να αποφανθεί άμεσα επί των τελικών ρυθμίσεων για το ΕΦΑΠΑΞ όπως έγραψε προχθές το militaire αφού προέκυψαν νέα δυσχερή δεδομένα.

Δεκαέξι μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου ακόμη γίνονται τροποποιήσεις, δεν έχει εφαρμοστεί εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, και δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνηση επί διαφόρων σοβαρών θεμάτων, που άπτονται άμεσα με τις συνταξιοδοτικές αποδοχές του προσωπικού των Ε.Δ..

Παρά τις πάμπολλες “ενοχλήσεις” με συνεχή αλληλογραφία του ΥΠΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για την επίσπευση των εγκυκλίων, δεν έχει γίνει τίποτα ενάμιση χρόνο τώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία και ανασφάλεια στα Στελέχη που συνταξιοδοτούνται μετά από 40+ συντάξιμη υπηρεσία, αφού δεν μπορεί να υπολογιστεί με τις παλινωδίες των παραπάνω Υπουργείων, η σύνταξη και το εφάπαξ τους.

Οπότε και με την παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου 3, είναι άγνωστο αν και πότε θα βγει είτε εγκύκλιος, είτε θα γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση για αποσαφήνιση της διάταξης από το αρμόδιο υπουργείο που την εισήγαγε.

Η Ομηρία και ο Εμπαιγμός των Στελεχών των Ε.Δ. συνεχίζεται…..
ΠΗΓΗ:militaire.gr

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα με ελαφρά χιονόπτωση
Μερική λιακάδα με ελαφρά χιονόπτωση
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com