Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Τρί 25 Ιουνίου 2019 18:36
advertisement
 • Κ.Μητσοτάκης:«Ισχυρή εντολή αλλιώς… εκλογές τον 15Αύγουστο!»
 • ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα σε κράτος, επιχειρήσεις και εργαζομένους"
 • Λάζαρος Τσαβδαρίδης Τα παιδιά μας είναι η ευλογία μας. Η ολοκλήρωση και η ευτυχία της οικογένειάς μας.
 • Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών “Summer Fancy Food Show 2019” στη Νέα Υόρκη
 • Την Πατρίδα Ημαθίας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Φώτης Κουτσουπιάς
 • Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας από το “The People’s Trust”
 • Επίσκεψη Τάσου Μπαρτζώκα σε Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και Π.Υ. Βέροιας – Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τους Απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ.
 • Λάζαρος Τσαβδαρίδης Μία πολύ όμορφη βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδια, παράδοση. Το 7ο Αντάμωμα των Τριλοφιωτών
Κ.Μητσοτάκης:«Ισχυρή εντολή αλλιώς… εκλογές τον 15Αύγουστο!»1 ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα σε κράτος, επιχειρήσεις και εργαζομένους"2 Λάζαρος Τσαβδαρίδης Τα παιδιά μας είναι η ευλογία μας. Η ολοκλήρωση και η ευτυχία της οικογένειάς μας. 3 Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών “Summer Fancy Food Show 2019” στη Νέα Υόρκη4 Την Πατρίδα Ημαθίας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Φώτης Κουτσουπιάς 5 Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας από το “The People’s Trust” 6 Επίσκεψη Τάσου Μπαρτζώκα σε Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και Π.Υ. Βέροιας – Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τους Απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ.7 Λάζαρος Τσαβδαρίδης Μία πολύ όμορφη βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδια, παράδοση. Το 7ο Αντάμωμα των Τριλοφιωτών 8

Mας οδηγούν σε διαμελισμό – «Βόμβα» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα καταπιέζει την “τουρκική” & την “μακεδονική” μειονότητα!»

print
email
Mας οδηγούν σε διαμελισμό – «Βόμβα» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα καταπιέζει την “τουρκική” & την “μακεδονική” μειονότητα!»

Επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται εις βάρος του Ελληνισμού, καθώς η ανακοίνωση του State Department, ομιλεί για μειονότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και οι οποίες καταπιέζονται από την χώρα μας!

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλες τις χώρες του πλανήτη αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τη θεσμική βελτίωση αλλά και υλοποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην έκθεση, που καλύπτει τη χρονική περίοδο του έτους 2018, καταγράφονται ως σημαντικά σημεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας η ποινικοποίηση των αναφορών του Τύπου με την εφαρμογή του νόμου περί δυσφήμισης, οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές, οι διαδικασίες επαναπροώθησης των αιτούντων άσυλο, η διαφθορά, η βία εναντίον των γυναικών, παιδιών, μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και προσφύγων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο προσφυγικό ζήτημα αφού με την έκθεση να επικρίνει τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς όσο και την ελευθερία κίνησης των αιτούντων άσυλο.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «αιτούντες άσυλο που διαμαρτύρονται για τη δυσκολία προγραμματισμού ραντεβού και σύνδεσης με το σύστημα υπηρεσιών ασύλου μέσω του Skype. ΜΚΟ, διεθνείς οργανισμοί και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το σύστημα απονομής ασύλου, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης επαρκούς προσωπικού και διευκολύνσεων, δυσκολίες στην καταχώριση αξιώσεων, παροχή συμβουλών, νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διερμηνείας, και κράτησης υπό συχνά ανεπαρκείς και υπερπλήρεις συνθήκες εντός των καταυλισμών».

Παράλληλα, η έκθεση αφήνει αιχμές για την απαγόρευση χρήσης του όρου «Τουρκικός» από Ενώσεις στην Θράκη και τον αυτοπροσδιορισμό ως «Μακεδόνων» σλαβικών ομάδων στην Ελλάδα. Αν και καταγράφεται η τριπλή διάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη (εθνικά Τουρκική, Πομακική και Ρομά) και οι καταγγελίες για άσκηση πίεσης σε Πομάκους και Ρομά για να δηλώσουν «εθνικά Τούρκοι», η έκθεση επικρίνει την Ελλάδα γιατί δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται την χρήση του όρου «τουρκικός» σε ενώσεις στην Θράκη, κάνοντας ειδική αναφορά στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Επικρίνεται επίσης η Ελλάδα επειδή «θέτει νομικούς περιορισμούς στις ονομασίες των ενώσεων πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται σαν εθνικά Μακεδόνες» και απορρίπτει την επιδίωξη «πολιτών που αυτοκαθορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Ρομά, Αρβανίτες ή Μακεδόνες για επίσημη αναγνώριση τους ως εθνοτικών ή γλωσσικών μειονοτήτων».

Σημειώνεται ότι οι αναφορές σε πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται «Μακεδόνες» και ζητούν την αναγνώρισή τους από την Ελλάδα είναι ανησυχητικές, καθώς έρχονται τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ανοίξει την «όρεξη» όσων επιχειρούν με όχημα τις προβλέψεις της Συμφωνίας να ανοίξουν θέμα «Μακεδονικής μειονότητας».

Δείτε εδώ αναλυτικά την έκθεση

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΒΑ 3-4 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com