Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Κυρ 17 Νοεμβρίου 2019 15:11
 • έα Δημοκρατία: Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες
 • Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
 • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
 • Κρασί: Νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή στους οινοπαραγωγούς του ΕΦΚ προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
 • Επίσκεψη Γεωργιάδη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ
 • Αποκαλύψεις από την Γιάννα Αγγελοπούλου: «Πως βοήθησα τον Τσίπρα» – H υπόσχεση Μητσοτάκη
 • Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα: Ετσι θα βγαίνουν οι συντάξεις για 1.440.000 εργαζόμενους
 • Οπλο ελληνικής κατασκευής, ανατρέπει τα δεδομένα
έα Δημοκρατία: Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες1 Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου2 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ3 Κρασί: Νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή στους οινοπαραγωγούς του ΕΦΚ προανήγγειλε ο Μητσοτάκης4 Επίσκεψη Γεωργιάδη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ5 Αποκαλύψεις από την Γιάννα Αγγελοπούλου: «Πως βοήθησα τον Τσίπρα» – H υπόσχεση Μητσοτάκη6 Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα: Ετσι θα βγαίνουν οι συντάξεις για 1.440.000 εργαζόμενους7 Οπλο ελληνικής κατασκευής, ανατρέπει τα δεδομένα8

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» που θα τραγουδούσε και ο Αλέξης στην εφηβεία του, είναι οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

print
email
«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» που θα τραγουδούσε και ο Αλέξης στην εφηβεία του, είναι οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» που θα τραγουδούσε και ο Αλέξης στην εφηβεία του, είναι οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνουν μαύρα μαντάτα στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, καθώς καθ’ άπασα την επικράτεια το κόμμα υποχωρεί. Πολύ περισσότερο στη Μακεδονία, όπου δεν καταγράφεται διψήφιο ποσοστό αποδοχής, αφού η κυβέρνηση επέδειξε εξουσιαστική αδιαφορία και για τις εθνικές ευαισθησίες των κατοίκων της.

Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχουν περάσει οι ξένοιαστες εποχές των λαμπερών αισιόδοξων χαμόγελων, τότε που η νίκη είχε πολλούς πατεράδες. Τώρα οι ομάδες ανταλλάσσουν φαρμακερά βέλη μεταξύ τους, καθώς οι μεν στοχεύουν να αποποιηθούν την ευθύνη της ήττας, αποδίδοντάς την στους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Δεν αρκούμαστε σε αυτή την περιγραφή της εσωκομματικής γκρίνιας, παρότι δημοσιογραφικά είναι γαργαλιστική, καθώς η βασική παράμετρος του «Συριζαικού προβλήματος» είναι η έλλειψη αυτογνωσίας. Για παράδειγμα, ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης και η αμφισβητούμενη πλέον ομάδα του Μαξίμου, δέχονται βολές κατά ριπάς, για την οικτρή δημοσκοπική εικόνα που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι του κόμματος στους τρεις μεγάλους δήμους.

Δηλαδή τι περίμεναν; Τα παιδιά ανέβηκαν στο αντιμνημονιακό κύμα με έωλες διακηρύξεις, και νόμισαν ότι αρκεί αυτό για να κυβερνήσουν μια προβληματική χώρα και να πάρουν το λαό μαζί τους. Η οίηση δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι έγιναν κυβέρνηση με ψήφους κάτω του 20% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με τη βοήθεια του θηριώδους μπόνους των 50 βουλευτών στο πρώτο κόμμα, και με την συνεργασία των ΑΝΕΛ.

Πότε απέκτησαν κοινωνικές αναφορές, πότε πρόλαβαν να ριζώσουν στην κοινωνία, ώστε οι υποψήφιοί τους, όποιοι και να είναι, να τυγχάνουν γενικότερης αποδοχής; Και δεν προβληματίζονται καν από το απλό γεγονός ότι οι υποψήφιοί τους καταρρέουν επειδή παρότι έψαξαν δεν βρήκαν «καλύτερους» (με την έννοια της εκλογικής απήχησης), και αναγκάστηκαν να αρκεστούν στους συντρόφους τους!

Για την Αθήνα ο Ν. Ηλιόπουλος, ένα άγνωστο κομματικό στέλεχος, συμπαθητικό αναμφίβολα παιδί (και μετριοπαθές – σπάνιο για Συριζαίο), αλλά κατά το βιογραφικό του, η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης ήταν ότι βρέθηκε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ως έφηβος, ενώ η μάνα του ήταν μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!
Η κα Κ. Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, προσεφέρθη ως πρόσφατο επί σφαγήν. Νέα, άγνωστη, χωρίς καν κομματική ιστορία – πόσο μάλλον κοινωνικές αναφορές – ήρε τον σταυρόν σε μια περίοδο όπου λόγω του μακεδονικού ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι «proxy war» (που έλεγε κάποτε και ο Νίκος Παππάς για τον Μπόμπολα, πριν τα «βρουν» και με αυτόν).

Στον Πειραιά ο Ν. Μπελαβίλας, ένα κατάλοιπο των ρομαντικών εποχών της αριστεροσύνης των 70s, που έγινε γνωστός σε κάποιους κύκλους από μια μελέτη για την αξιοποίηση του Ελληνικού, φιλική προς το περιβάλλον και σχεδόν… «χίπικης» νοοτροπίας. Άγνωστος στο πλατύ κοινό δεν έχει κάποια τύχη. Όλοι αυτοί όμως είναι πρόβλημα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς. Δεν το δημιούργησαν αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραγικές (προσώρας πάντοτε) δημοκοπήσεις έχουν επιπτώσεις:

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται η μάχη για τον χρόνο των εκλογών. Παλιές καραβάνες όπως ο Βούτσης, ο Φίλης και ο Σκουρλέτης, ζητούν (όχι απλώς προτείνουν) εκλογές τον Μάιο ώστε να «μαγκώσει» το άνοιγμα της ψαλίδας. Η άκαπνη ομάδα του Μαξίμου ( οι μόνοι καπνοί που ξέρουν ήταν του Δεκεμβρίου του 2008), επιμένουν για τον Οκτώβριο με την ελπίδα ότι θα ξεχαστούν τα αρνητικά και θα ανακάμψουν.

Εν τω μεταξύ άπασες οι πλευρές χτυπούν τον Βερναρδάκη που – δημοσκόπος ων – βγαίνει και λέει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει στη Βουλή, θυμώνοντας έτσι και συσπειρώνοντας τους ΠΑΣΟΚους!

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος, παρόλο τον θεατρικό «εισαγγελισμό» στην έκφραση, να εκλιπαρεί το ΚΙΝΑΛ (το ΠΑΣΟΚ για να μην κοροϊδευόμαστε) για συνεργασία, και επειδή δεν τη βρίσκει να προσπαθεί να διαγουμίσει τον κόσμο του. Ατελέσφορη ως τώρα η προσπάθεια.

Χθες μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα «πλατύ κάλεσμα» για την δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου και συμπαράταξης», για να αποκρουστεί η άνοδος της ακροδεξιάς (αν δηλαδή συμπορευτεί η Φώφη, θα αντιμετωπιστεί η Λεπέν και η φασιστική «Εναλλακτική για τη Γερμανία»!) .

Ο κ. Τσίπρας έκανε «πλατιά απεύθυνση» στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προόδου! Βάλθηκε να δικαιώσει την έκφραση της Φώφης: «Ο στεναγμός του κ. Τσίπρα προ της ήττας του ακούγεται παντού».

Πηγή: Liberal

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com