Στη Φάκα - Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Ημαθίας  
advertisement
Δευ 22 Ιουλίου 2019 21:12
  • Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»
  • Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»!
  • Τέλος στους αιώνιους φοιτητές από την Κεραμέως
  • 15ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τον ορεινό αγώνα ''Seli mountain running'' 24 & 25 Αυγούστου
  • Μνήμες του '99 ξύπνησε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική
  • Ο Βρούτσης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Παραφιλολογία το ότι καταργείται - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του
  • Συνάντηση Βεσυρόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ - Τι είπαν για τους φόρους και τις 120 δόσεις
Μιχαηλίδου: «2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»1 Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»!2 Τέλος στους αιώνιους φοιτητές από την Κεραμέως3 15ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ4 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τον ορεινό αγώνα ''Seli mountain running'' 24 & 25 Αυγούστου5 Μνήμες του '99 ξύπνησε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική 6 Ο Βρούτσης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Παραφιλολογία το ότι καταργείται - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του7 Συνάντηση Βεσυρόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ - Τι είπαν για τους φόρους και τις 120 δόσεις8

Σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο!

print
email
Σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο!

Σενάριο για εκλογές τον Ιούνιο κυκλοφορούν από προχθές κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της συστηματικής τροφοδοσίας της εκλογολογίας, που λειτουργεί διαστρεβλωτικά και συντηρεί την πόλωση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες «πληροφορίες» ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να κάνει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, προκηρύσσοντάς τις το βράδυ των ευρωεκλογών. Τα επιχειρήματα; Εύπεπτα.

• Στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με διαχειρίσιμη διαφορά, τότε ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει ένα ντεμαράζ περίπου ενός μήνα για να καλύψει τη διαφορά, προσπαθώντας να οικοδομήσει την εικόνα εντός αμφίρροπου εκλογικού ντέρμπι.

• Στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με μεγάλη, άρα και μη διαχειρίσιμη διαφορά, τότε ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει μέσα σε ένα μήνα να «καλύψει» την απόσταση και με κεντρική γραμμή «να μην επιστρέψει η Ν.Δ. στην εξουσία» να κινητοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά που θεωρεί ότι υπάρχουν στην κοινωνία, πετυχαίνοντας μία ελεγχόμενη ήττα, όπου η Ν.Δ. δεν θα καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία.

Ολα αυτά κυκλοφορούν μαζί με τις «πληροφορίες» ότι ο Τσίπρας και οι επιτελείς του θέλουν εκλογές τον Οκτώβριο αλλά προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης εν όψει δύο βέβαιων εκλογικών αναμετρήσεων, που δεν μπορεί να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση του πρωθυπουργού στις εταιρίες δημοσκοπήσεων ήταν η απόλυτη απόδειξη, ακόμα και για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, ότι η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. στις έρευνες είναι μεγάλη και δεν καλύπτεται.

Σε αυτή τη γνώση οφείλεται η εικόνα νευρικότητας και δυσλειτουργίας που δεν αφορά μόνο Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και το ίδιο το Μαξίμου, σε σημείο που κάποια στελέχη του να εκμυστηρεύονται σε πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους τον εκνευρισμό τους για την αδυναμία του κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να πάρει αποφάσεις, αυξάνοντας το ρίσκο για τον ίδιο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον τρόπο που χειριζόμαστε τα πράγματα, υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και η εξάντληση της τετραετίας να εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως ένδειξη αδυναμίας και επιλογή ανάγκης» λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής έμπειρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για εκλογές τον Οκτώβριο και όλα είναι ανοικτά.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ισχυρό ενδεχόμενο της επερχόμενης εκλογικής ήττας και κυρίως η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να επανασυνδέσει τη σχέση του με συγκεκριμένα τμήματα της ελληνικής κοινής γνώμης, να δείξει σημάδια ανάκαμψης, έχουν μπλοκάρει τον κ. Τσίπρα.

Αυτό έχει γίνει κατανοητό από τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό και αυτός είναι και ο λόγος της γκρίνιας και της σύγκρουσης μεταξύ βουλευτών ή βουλευτών και υπουργών, που επιβεβαιώνουν την παλαιά, λαϊκή ρήση «η φτώχεια φέρνει γκρίνια».

Η κατάσταση αυτή έχει ακυρώσει την πάλαι ποτέ αποτελεσματική ικανότητα του Μαξίμου να χαράσσει και να επιβάλλει γραμμή που γινόταν αποδεκτή και αποκτούσε πολλαπλασιαστές ταχύτατα.

Ανάλογα με τον συνομιλητή, σήμερα θα ακούσεις ότι «ο Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές» ή ότι «ο Αλέξης θα εξαντλήσει την τετραετία, γιατί η διαφορά με τη Ν.Δ. είναι απαγορευτική για εθνικές κάλπες» ή ότι «ο Αλέξης δεν θα διακινδυνεύσει να γίνει ο χάρτης… μπλε την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών» ή ακόμα και ότι «ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές τον Οκτώβριο διότι περιμένει όντως να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης το φθινόπωρο και αυτό θα του δώσει πόντους».

Την ίδια στιγμή πολλοί εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το προεκλογικό κλίμα δεν ανακόπτεται και επί της ουσίας έχει παραλύσει κάθε κυβερνητική διαδικασία.

Οτι με εξαίρεση τις πρωτοβουλίες προεκλογικής στόχευσης που έχουν αποτελέσει και προσωπικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα (νέο σχέδιο προστασίας α’ κατοικίας, ρυθμίσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, προσλήψεις στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα), η κυβέρνηση δεν δουλεύει. Και υποστηρίζουν ότι μία κυβέρνηση που δεν δουλεύει, αυξάνει καθημερινά τις πιθανότητές της να βρεθεί μπροστά σε αρνητικά απρόοπτα.

Είναι οι ίδιοι, πολύ πιο λίγοι σήμερα απ’ όσοι ήταν πριν από ένα μήνα, που επιμένουν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και ότι αυτό ήταν το πλάνο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το ραντεβού του Τσίπρα με τον Καμμένο για «εκλογές από τον Μάρτιο και μετά», αλλά η ενίσχυση του προεκλογικού κλίματος έχει χαλάσει τα σχέδια για το σερβίρισμα.

ΠΗΓΉ: Ελεύθερος Τύπος

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα!
Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://www.stifaka.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-4 μποφόρ

Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

stifaka.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικής 194, Βέροια

23310 72236

23310 72236

stifaka.news@gmail.com